Tomas Tuhel i Hakim Zijeh (©Reuters)
Tomas Tuhel i Hakim Zijeh (©Reuters)

Porto je "uljez" među titanima, Zmajevi oslabljeni udaraju na Čelsi

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 14:21

Portugalski šampion bez suspendovanih Oliveire i Iranca Taremija u Sevilji. Marko Grujić verovatno starter. Tuhel ima kompletan tim, oporavili su se i Pulišić i Kante. Ratoborni Ridiger u konkurenciji za tim. Tradicija uz Plavce. Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz Londona – 1,90

Na žrebu četvrtfinala Lige šampiona svi su verovatno želeli Porto, jedinog "uljeza" koji nije iz Liga petica. Međutim, tako je verovatno mislio i Juventus u prethodnoj rundi, pa je četa Serža Konseisaa napravila podvig i eliminisala torinske Bjankonere. Osvajač duple krune u Portugaliji ove sezone nije tako dominantan kao prethodne. Titule će verovatno da završu u Lisabonu u vitrinama Sportinga, dok se Zmajevi bore sa Benfikom i Bragom za drugo mesto u Primeiri.

Porto želi novi skalp velikana. Večeras (21.00) na neutralnom terenu u Sevilji na stadionu Sančez Pishuan stiže Čelsi. Plavce je preporodio nemački stručnjak Tomas Tuhel. Ipak, protekle nedelje na Stamford Bridžu je Čelsi pregažen od "davljenika“ u Premije ligi, Vest Bromvič Albiona (2:5) što je poljuljalo samopouzdanje londonske ekipe pred put u Andaluziju.

Izabrane vesti

Čelsi je u prethodnoj rundi lakše nego što se očekivalo eliminisao lidera Primere, Atletiko iz Madrida. Plavci imaju ulogu favorita, ali i Porto je evropski velikan, a ne samo portugalski, osvajao je "ušati pehar".

Tuhel, prošle sezone vicešampšion Evrope sa Pari Sen Žermenom, nema problema oko sastava. Roviti Kristijan Pulišić i N’Golo Kante spremni su za utakmicu u Sevilji, s tim da francuska radilica na sredini terena verovatno neće startovati od početka meča. Mogao bi u nastavku da dobije šansu. Nemački stručnjak je potvrdio da je spreman za tim i napadač Tami Abraham koji je imao problema s povredama prethodnih nedelja. Ni od Engleza se ne očekuje da zaigra u startnih 11. U špicu bi mogao da se nađe Nemac Timo Verner ili vremešni Francuz Olivije Žiru.

21.00: (4,40) Porto (3,40) Čelsi (1,90)

Nemački stručnjak je imao prethode nedelje problem s disciplinom u ekipi. Sukobili su se na treningu Antonio Ridiger i Kepa Arizabalaga. Posle poraza od VBA u Premijer ligi u utakmici na male golove nemački štoper je oštro startovao na golmana, uleteo je Kepi i na tome se nije završilo. Situacija je eskalirala, pretila je da preraste u ozbiljniji fizički obračun. Antonio Ridiger nije se smirivao, želeo je da raščisti sa golmanom, saigrači nisu uspevali da ga obuzdaju i Tuhel je bio primoran da udalji defanzivca iz trening centra.

Tuhel je rekao da će na obojicu da računa za meč sa Portom jer su pokazali hrabrost da se suoči sa svojim greškama. On je potvrdio informacije britanskih medija da je došlo do sukoba, ali je istakao da je to prošlost i da su se pomirili.

"To nije imalo nikakve veze s porazom od Vest Broma, to je bio samo incident na treningu. Zahuktalo se između Tonija i Kepe. Ne želim to da umanjim incident, to su stvari koje ne želimo da prihvatimo, bilo je neobično. Morali smo da se umešamo u situaciju, tako da je to bilo ozbiljno. Ali način na koji su momci rešavali situaciju, bio je impresivan i pokazao je puno hrabrosti. Reakcija nije bila u redu, ali reakcija na nju, kako su momci rešili situaciju, posebno Toni i Kepa, bila je neverovatna i pokazala je koliko poštuju jedni druge. Odmah su pročistili vazduh“, rekao je Tuhel pred put u Španiju, prenosi Skaj Sports.

Domaćin će biti oslabljen. Van stroja zbog supenzije je najbolji igrač Zmajeva Seržo Oliveira. Takođe, zbog crvenog kartona protiv Juventusa neće biti ni Iranca, napadač Mehdija Taremija. Dobra vest je oporavak od povrede veterana Pepea. On je igrao za vikend protiv Santa Klare i biće stub odbrane Zmajeva. Očekuje se da u startnoj postavi bude i srpski reprezentativac Marko Grujić.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ČELSI DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 6,00.

Trenera portugalskog šampiona Serža Konseisaa ne zavarava poraz Česija od VBA prethodne nedelje u Premijer ligi.

"Čelsi je do ove poslednje utakmice bio izuzetno kompetentan, nisu izgubili utakmicu u Ligi šampiona, imaju drugu najbolju odbranu u Ligi šampiona, a takođe i u Engleskoj. To je odličan tim, a ovaj poraz će im sigurno služiti kao upozorenje. Ako želite moje mišljenje, više bih voleo da su pobedili u poslednjoj utakmici. Ovakve situacije daju uvek znak za alerm i buđenje. Niko ne voli poraze“, rekao je Konseisao.

21.00: (2,10) Bajern (3,45) PSŽ (3,50)

Portu ne leže dueli sa Čelsijem. Zmajevi su izgubili pet od osam utakmioca u Ligi šampiona od Plavaca, a jedino više poraza portugalski prvak je zabeležio protiv Reala (6). Plavci su pobedili 75 odsto utakmica protiv portugaskih klubova u Ligi šampona, a jedino više trijumfa ima protiv španskih timova.

Tuhel je na klupi Čelsija startovao u elitnom takmičnju sa dve pobede peotiv Atletika, a može da postane tek drugi menadžer u istoriji kluba koji je pobedio tri vezana meča u nokaut fazi Lige šampiona. Pre toga je uspelo samo Robertu di Mateu, Italijanu koji je sa sa Čelsijem osvojio titulu šampiona Evrope 2012. godine.

PORTO – ČELSI (21.00)

SEVILJA – Stadion Sančez Pishuan. Sudija: Vinčić (Slovenija)

Igraće se bez prisustva gledalaca

PORTO: Markesin, Manafa, Pepe, Mbemba, Sanusi, Korona, Grujić, Uribe, Otavio, Marega, Martinez

ČELSI: Mendi, Aspilkueta, Zuma, Kristensen, Čilvel, Žoržinjo, Kovačić, Hadson-Odoi, Maunt, Zijeh, Verner

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Real Madrid - Liverpul 3:1 (2:0)

/Vinisijus 27 i 65, Asensio 36 - Salah 52/

Mančester Siti - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/De Brujne 19, Foden 90 - Rojs 84/

Sreda

21.00: (2,10) Bajern (3,45) PSŽ (3,50)

21.00: (4,40) Porto (3,40) Čelsi (1,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaČelsiPorto

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara