Repriza i klapa koja obećava

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 13:50

Bajern domaćin Pari Sen Žermenu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona

Repriza prošlogodišnjeg finala u četvrtfinalu Lige šampiona. Aktuelni šampion minhenski Bajern priprema se za borbu protiv starih neprijatelja i prošlosezonskog potučenog finaliste Pari Sen Žermena u prvoj utakmici borbe za polufinale najeminentnijeg kontinentalnog klupskog nadmetanja (21.00). Prošlo je gotovo osam meseci otkako je Kingsli Koman pogurao Bavarce u slavu pobedom nad Svecima od 1:0, a dva velikana kreću u ovu igru posle doživljenog kontrasta u svojim domaćim šampionatima.

Dakle, Bajern i Pari Sen Žermen u potpuno različitom raspoloženju dočekuju prvu klapu, a razlog za tako nešto jeste vikend za nama. Francuski šampion doživeo je neočekivan poraz od Lila, pa u preostalim kolima mora da juri novog lidera kako bi odbranio tron. S druge strane, Bavarci su slavljem u Lajpcigu prokrčili put do nove titule i spremni čekaju Parižane.

Izabrane vesti

21.00: (2,10) Bajern (3,45) PSŽ (3,50)

Do vikenda je izgledalo da šanse Pariza rastu i da je "stanje duha" na njihovoj strani. Činjenica da je Marko Verati otpao zbog pozitivnog testa na koronu, smatralo se, mnogo je manji hendikep nego povreda Roberta Levandovskog, ali poslednja dva rezultata kao da su vratila nemačkog prvaka u poziciju dominantnog favorita.

PSŽ nije samo izgubio tri boda protiv Lila, već je pokazao brdo nedostataka, nekontrolisanu nervozu u vidu crvenog kartona Nejmara, kao i problem kada treba aktivirati plan B. Bajern je, opet, demonstrirao moć. Dobio je najvećeg rivala u trci za titulu, odmorio neke od najvažnijih igrača pošto su Koman i Gorecka izašli sredinom drugog dela, a nedugo zatim i Sane, i napumpao samopouzdanje, pokazavši da i te kako ume i bez svog najboljeg strelca.

Takođe, bavarski velikan je delovao prilično ubedljvio u osmini finala protiv Lacija, gde je slavio ukupnim rezutatom 6:2 i našao se u četvrtfinalu sedmi put u prethodnih devet sezona. Sa 18 pobeda u poslednjih 19 mečeva u Ligi šampiona, od čega je 1. decembra remizirao 1:1 sa Atletikom iz Madrida, Bajern bi mogao da postane tek drugi tim u istoriji koji je sastavio 20 mečeva bez poraza u najjačem evrropskom takmičenju. turnir, sledeći korake Mančester Junajteda između 2007. i 2009.

Tokom te trke, prvak Nemačke, Evrope i Sveta ostvario je osam uzastopnih pobeda na Alijanc areni, a otkako je Hansi Flik preuzeo ulogu trenera, 56-godišnjak je bio svedok postizanja 54 gola i samo 11 primljenih u Ligi šampiona, iako bi gubitak Roberta Levandovskog mogao da ima značajan uticaj na trenutnu napadačku snagu. Međutim, timu iz Minhena nije bio potreban njegov doprinos da preskoči najveću prepreku u ovosezonskom izdanju Bundeslige.

Dodajmo ovome da Bajern nije pretrpeo poraz na domaćem terenu ni u jednom takmičenju otkako ga je Leverkuzen pobedio sa 2:1 u novembru 2019. godine. A još impresivnije deluje podatak da je bavarska mašina dala gol na svakom od 63 prethodna meča u svim takmičenjima.

PSŽ ima svoju zvezdu u liku Kilijana Mbapea, ali čak i on je bio nemoćan da zaustavi pad svoje ekipe protiv Lila. A, ekipa Maurisija Poketina taman je bila povratila liderskp mesto pre nego što su je svrgnule Doge. Ipak, titula u Franuskoj, četvrta vezana, izrazito je važna za Svece, ali "ušati pehar" je san i nagrada za kojom Leonardo i svi ostali u klubu zajedno žude.

Trijumf PSŽ-a sa 4:1 u Barseloni zatalasao je fudbalski svet, jer je Mbape od Kamp Noua napravio svoje igralište pred nemoćnim Lionelom Mesijem, i iako Poketinova ekipa nije mogla da ponovi učinak iz Katalonije na domaćem terenu, remi 1:1 je bio dovoljan da se Parižani tek drugi put u poslednjih pet sezona kvalifikuju među poslednjih osam.

Bajern neće moći da računa na Daglasa Kostu, Robert Levandovskog, Marka Roku, Korentana Tolisoa i Serža Gnabrija, dok za goste izvesno neće igrati Huan Bernat, Alesandro Florenci, Mauro Ikardi, Lajvin Kurzava, Leandro Paredes i Marko Verati.

Maurisio Poketino daleko je od potpune implementacije svojih ideja na Parku prinčeva. O tome govore samo dve pobede u poslednjih pet utakmica. Bajern je u seriji od sedam trijumfa u kojima je samo dva puta dao manje od tri gola.

BAJERN - PSŽ, 21.00

Stadion: Alijanc arena

Sudija: Antonio Mateu Laoz (Španija)

Potencijalni sastavi:

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Pavar, Boateng, Alaba, Dejvis - Kimih, Gorecka - Sane, Miler, Koman - Čupo-Moting.

PSŽ (4-2-3-1): Navas - Dagba, Markinjos, Kimpembe, Dijalo - Gej, Erera - Di Marija, Nejmar, Mbape - Ken.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

Real Madrid – Liverpul 3:1 (2:0)

/Vinisijus 27, 65, Asensio 36 – Salah 51/

Mančester Siti - Dortmund 2:1 (1:0)

/De Brujne 19, Foden 90 – Rojs 84/

Sreda

21.00: (2,10) Bajern (3,45) PSŽ (3,50)

21.00: (4,40) Porto (3,40) Čelsi (1,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaBajern MinhenPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Bajern
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara