Mihailo Ristić (©AFP)
Mihailo Ristić (©AFP)

Portugalci pišu: Ristić odbio Zvezdu! Vidi sebe u Benfici i ostaje na Lužu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.06.23. | 03:07

A Bola tvrdi da se momak iz Republike Srpske neće ovoga leta vratiti na stadion “Rajko Mitić”

Crvena zvezda se ponovo namerila na Mihaila Ristića, želela je da vrati momka koga je lansirala, ali od toga, ako je verovati Portugalcima, neće biti ništa. A Bola tvrdi da momak iz Republike Srpske ovoga leta neće zadužiti opremu na stadionu “Rajko Mitić”.

Prema navodima A Bole, što se ne kosi sa informacijama koje je plasirao Mozzart Sport, imao je Mihailo Ristić ponudu da se posle šest godina vrati u Srbiju i ponovo zaigra za srpskog šampiona, međutim, Portugalci tvrde da je tu mogućnost odbacio i da hoće da se bori za minutažu u Benfici.

Izabrane vesti

Ne namerava Mihailo Ristić da promeni sredinu, iako je imao mizernu minutažu kod Rodžera Šmita. Nemački strateg ga je minimalno koristio, sakupio je manje od 200 minuta na svim frontovima prethodne sezone i upisao po gol i asistenciju. Nije obeshrabrilo srpskog reprezentativca ni to što se uveliko na Lužu govori o novom igraču kraj leve aut linije.

Momak iz Republike Srpske želi da se bori, da dokaže Nemcu da se ogrešio o njega i da zaslužuje veću minutažu. Prostor bi mogao da mu se otvori, pošto kroz nekoliko dana Alehandru Grimaldu ističe ugovor i portugalski prvak nije uspeo da produži saradnju sa levim bekom iz Valensije. Neće to ni učiniti.

Za Alehandra Grimalda zainteresovani su bili brojni klubovi iz “liga petice”, a on će kao slobodan igrač promeniti sredinu i upustiti se u novu avanturu. Sve je utanačio sa Bajer Leverkuzenom. Uveliko se šuška da bi njegovo mesto mogao da zauzme još jedan momak sa ovih dana – mađarski reprezentativac Miloš Kerkez.

Ostao Mihailo Ristić ili ne, Rodžer Šmit će angažovati klasičnog levog beka. Izbor je pao na levonogog Vrbašanina, koji sa AZ Alkmarom ima ugovor do leta 2026. godine, što znači da će Orlovi morati da izdvoje ne tako malu svotu novca kako bi ga potpisali. Kerkez je procenjen na 10.000.000 evra.

Iako se moglo čuti da će Mihailo Ristić dobiti čiste papire, te moći da bira novu sredinu, od toga, izgleda, neće biti ništa. Ako se u međuvremenu nešto ne promeni, beogradski crveno-beli opet neće uloviti višegodišnju želju i moraće da potraže novu opciju za levog beka. Da su se Barak Bahar i njegovi saradnici, možda, već pomirili sa tim govori i to da je Zvezda naciljala bisera Vojvodine.

Beograđani i Novosađani razgovaraju oko razmene, pripremaju trampu. Perspektivni levi bek Stefan Bukinac bi mogao da krene u smeru ka stadionu “Rajko Mitić”, dok bi u suprotnom smeru završio Petar Stanić. Crvena zvezda je spremna da ga ustupi, ako zauzvrat dobije tinejdžera i tako zaoštri konkurenciju na levom beku.

Uloga Milana Rodića je već ovog proleća bila redukovana, Irakli Azarov se nametnuo, samo što je veliko pitanje hoće li ga crveno-beli, odnosno izraelski strateg, odabrati za prvu opciju za Ligu šampiona ili će, ipak, potražiti provereno rešnje. Možda i još jedanput opipati puls Mihailu Ristiću. Jer, preokreti se dešavaju…


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mihailo RistićBenfikaFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara