Gošić i Pavlović (©FK Trajal)
Gošić i Pavlović (©FK Trajal)

Poruka iz Trajala: Da deci uzori budu Đoković i Jokić, a ne rijaliti zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 13:21

Gumari u najavi meča protiv Zlatibora (petak, 17.00) govorili o sportu kao delu zdravog duha nacije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Sport u Srbiji nije stao, ali je svakako pao u drugi plan posle nemilog događaja koji je u prekjučerašnjem danu šokirao sve u zemlji i ostavio nas da se pitamo - gde smo to svi, bar pomalo, pogrešili? Tako će Trajal danas na noge Zlatiboru u novoj rundi plej-aut faze Mozzart Bet Prve lige u, verovatno, poslednjem pokušaju da uhvati priključak za ekipama iznad crte.

Izabrane vesti

U Kruševcu se pred meč ipak najmanje pričalo o utakmici – tema je bila mnogo važnija.

“U ime FK Trajal izražavam najdublje saučešće porodicama svih nastradalih u nezapamćenom događaju u novijoj istoriji Srbije. Svi smo pod tim utiskom, ali pokušavamo da budemo iznad situacije, koliko se to uopšte može. U isto vreme sve nas to kao sportiste obavezuje da dajemo pozitivni primer i da pokušamo da doprinesemo tome da sve krene zauvek nekim boljim tokom”, počeo je konferenciju šef struke Trajala, Miljojko Gošić.

Kao pravi primer heroizma predstavio je narednog rivala Kruševljana.

“A, u tom sportu, ka kojem što više dece treba da krene, Zlatibor je pravi primer viteštva i toga da posao koga voliš treba da igraš sa puno strasti, bez obzira na mesto na tabeli. Naš naredni protivnik na taj način šalje fanstastičnu poruku svima šta je sport. U ime kluba koji stoji na čvrstim osnovama, izražavam apel prema igračima koje volim da slede priču iz Zlatibora i časno i pošteno se bore za klub, koji je prema svima nama uvek bio maksimalno korektan”, zaključio je Gošić.

Jedan od onih koje klinci koji tek počinju da igraju fudbal pod Bagdalom treba da slede je Kruševljanin, Predrag Pavlović, iskusni krilni napadač, koji je svojevremeno došao do dresa Partizana i mlade reprezentacije.

Skroman i odmeren imao je jasnu poruku za najmlađe generacije naše zemlje, ali i one koji bi trebalo da ih upoznaju s takvim putom.

“Desetkovani smo, ali imamo veliku želju da se izdignemo iz celokupne situacije, da pokažemo deci pravi primer kroz sport i da je on jedan od pravih staza za njih razvoj. Da im primeri uspeha i uzori budu Đoković, Jokić, a ne rijaliti zvezde. Što se utakmice tiče, protiv Zlatibora, koji se ne predaje ove sezone, treba da uhvatimo poslednji voz za opstanak u ligi, jer to ovaj klub i grad zaslužuju”, poručio je Pavlović.

MOZZART BET PRVA LIGA, PLEJ-AUT – 34. KOLO:

Petak

17.00: (3.90) Trajal (3.25) Zlatibor Čajetina (1.93)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeFK Trajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara