Komentari na vest

Posle poništenog gola Krasoa Obala Slonovače potonula kao Brazil protiv Nemačke (VIDEO)

N

Najbolnije ikada

pre 4 meseca

Ništa gore nego kada kao domaćin izgubiš, još pogotovo rano... EuroBasket 2005 been there, done that........
S

Sirotinja

pre 4 meseca

Jedini EKV koji gotivim, idemo i Zelenortska ostrva. 2 najjace price Afrike.
S

Saruman

pre 4 meseca

Ti ovo gledaš i boli te
A

Ako E

pre 4 meseca

Su ovu utakmicu gledali Pixi i stručni štab imali su šta da nauče od do sad anonimnog ali fenomenalno selektora Ekvatorijalna Gvineje. Kako može da se vidi i sva lepota fudbala i kako se igra na rezultat sa trećeligaškim igračima iz španskih liga. Fudbal ne igraju imena već tim igrači i treneri znalci
M

Mandrilo

pre 4 meseca

Meni je Obala Slonovače oduvek bila draga u fudbalu, ne samo zbog svojih fudbalskih legendi, već zbog njihovih prelepih dresova i legendarnog grba :D.Ali sta sam primetio kod njih kao problem, jeste disciplina.Imaju na papiru timčinu, gotovo na svim pozicijama su fantastično pokriveni.Odbrana im je stvarno odlična, imaju štopere koji su možda i najkvalitetniji na Afričkom kontinentu, uz Agerda i Kulibalija, ali deluju raštimovano, kao cela ekipa.Ne samo kod njih, ali ako se da primetiti, većina jakih afričkih zemalja, tačnije onih koje nisu arapske, izuzev Senegala, kuburi sa tom disciplinom i očigledno motivom da igraju za svoju selekciju.Šta je tačno razlog ne znam, da li činjenica da ne žele da se povrede ili to što su počeli da igraju za njih, kada su shvatili da nemaju šanse u zemljama rođenja(Engleska, Francuska), pa nemaju tu pripadnost i želju da ginu za dres.Takođe i treneri isto, nije to to, jeste da se uvek provuče neki trener, poput Herva Renara "pustinjske lisice", ali ovi nižerazredni francuski treneri ne idu uz ove selekcije.Možda je rizik, ali da sam ja na čelu FS Obale Slonovače, probao bih sa Drogbom ili Jaja Tureom, jer bi sigurno bili autoritet u svlačionici. Ne samo oni, već sličan problem primećujem i kod Gane, Nigerije, Kameruna, ogromnu nonšalantnost u igri.Sa druge strane, imamo primer Ekvatorijalne Gvineje, čiji igrači svaki put odrade AFCON maestralno, iako ne igraju u nekim jakim ligama, osim Saula Koka i još jednog odbrambenog iz LA Lige.Ranije je za njih igrao i Pedro Obijang, jedan od najzvučnijih njihovih reprezentativaca, ali eto, igrači su motivisani, žele da se probiju na scenu i da iskoriste očigledno potcenjivanje jačih zemalja.Da me sad pita neko ko bi osvojio, ne bih mu znao reći, jer se ovde čuda dešavaju svaki put, ali subjektivni osećaj mi kaže da će Maroko - Senegal biti u finalu, a da će u polufinalu biti neko iznenađenje turnira.Maroko i Senegal su najozbiljniji, bez obzira na to ukoliko im se bude desio neki kiks u poslednjem kolu, ove dve selekcije su najdisciplinovanije od svih, imaju taj motiv i želju i kvalitet.Pored E.Gvineje i Zelenortskih ostrva, potencijalne nagazne mine su DR Kongo i Mali (koji uvek briljira na U-17/U-19 Svetskim sampionatima, ali i dalje nije sam vrh afričkog fudbala).Uz Obalu Slonovače, meni je najveće razočarenje Alžir, koji na papiru ima sasvim pristojan sastav, kompetentan za polufinale.Ovo je neka moja analiza, sportski pozdrav dragim čitaocima!
I

Immobile

pre 4 meseca

Igra Machin, Nsue imao ozbiljnu karijeru. Igrau ljudi, bore se. Fizički su spremni. Ovaj kup afričkih nacija je blago za skaute, jer afrički igrači su neviđeno posvećeni i nikada se neće brukati niko, čak iako ne igraju dobro, bore se i fizički su spremni. A to dokazuje i ovo, da favoriti nisu dominantni. Koliko god je neka afrička reprezentacija slabija od druge, ova je neće odučiti i malo koji favorit će se naigrati fudbala u smislu da ih razbije. Jako dobar tekst ste napisali. Sportski pozdrav.
D

Delija istok

pre 4 meseca

Eh da je ovakvih komentara više, svaka čast!
M

Mandrilo

pre 4 meseca

Da, lepo ste napisali @Immobile, dobra su oni ekipa, lepa za gledanje i kao što je neko u komentarima još konstatovao, ovako izgleda kompaktna ekipa, koja funkcioniše kao celina uz odličnog trenera, koji uspeo za svakog igrača da nađe adekvatnu ulogu.Takođe, zahvaljujem na lepim rečima 😁.Preostaje nam da uživamo u ostatku prvenstva i čarima afričkog fudbala!
G

Geo

pre 4 meseca

Sve je to pitanje motiva ,novca,kao i korumpiranosti fudbalskog saveza,a to je u Gani, nešto iz hobija radim sa njihovim igračima pa imam info od samih fudbaera,znam 100%.Lošije reprezentacije će vise da grizu,bolje bi htele da se šetajući domognu pobede,mnogi plaćaju ljudima u fudbalskom savezu dobru lovu da bi igrali, jednostavno nesto poput naših vrsnih Batadjorista. Ne bi sigurno ta Ekv Gvineja mogla protic
G

Geo

pre 4 meseca

Ne bi ta Ekv Gvineja mogla tako lako sa jednom Obalom Slonovače da nisu potencijalne povrede u pitanju,a šta ovi drugi mogu da izgube,pa ništa... Nije ovo ništa iznenađujuće,sve te afričke zemlje kao i naša je jedna raspuštena banda,a tu talenat ne pomaže
D

Da li ovi

pre 4 meseca

Dibidus menadžeri gledaju kao i naši treneri i selektori kako igra ekipa koja je 10 puta manje vrednosti na tržištu. Lažne veličine Obale koje seu plaćene milione evra godišnje su nadigrane od Ekvatorijalna Gvineje čiji igrači igraju u trećoj i drugoj ligi Španije iliu Andori i vrede od 200 do 300 h evra. Pa Ensue koji je najpoznatiji jer je igrao pre u Majorci i Birmingemu već 2 g igra za španskog trećeligaša iz Alikantea a pre tog je igrao i za Tuzla siti iz Bih. Zar menadžeri i uprava Vojvodine koja traži centarfora pravog već godinama ne gleda ovo prvenstvo. Iako ima 35 g bio bi najbolji igrač u našoj ligi. Već je dao 5 golova na prvenstvu Afrike kao centarfor. A prava pozicija na kojo je igrao do 30 g je desni bek. I treneri da se nauče kako se gradi igra i vodi ekipa od dosad nepoznatog selektora E Gvineje koji je rođen tamo i samo je trenirao od 2009 mlađe selekcije ove zemlje čiji je selektor postao pre 4 godine.
I

Immobile

pre 4 meseca

10 miliona tržišna vrednost Ekvatorijalne Gvineje cele, sve sa Machinom i Nsueom. 350 miliona Obale Slonovače. Ljudi se bore, spremni su, idu na sve i ništa. Nsue idealan spoljni za današnje standarde. Fizički spremniji od cele naše lige, obučen i defanzivno i ofanzivno. Klasa. U Tuzlu Siti je došao preko jednog čoveka koji ga je upravo nudio u Srbiju, ali su mu rekli da nije interesantan jer je pola godine bez kluba. Toliko o skautingu i poznavanju istih. On sada igra u 3. ligi Španiji jer je finansijski stabilan, obezbedio se i sa svojom porodicom. Samo u slučaju neke ogromne ponude bi išao u inostranstvo. A verovali ili ne igrač je na Balkan hteo da dođe da upozna kulturu i upravo mu je primarna zemlja bila Srbija. U Tuzlu došao čovek, nije mu bilo dobro sa Husrefom Musemićem, i terenom u Tuzli na kom bukvalno lopta ne može da odskoči. Taj perspektivni agent ima još jednog igrača kog mu je upravo Nsue predložio njegovog saigrača u Ekv. Gvineji štopera Orozca koji je fenomenalan igrač, igrao je prošle godine u Rumuniji 1 u Kindiji, sada je Aržesu koji sprema veliki projekat i novi stadion. On je vrhunski igrač, pokretan, snažan odgovoran štoper što i se i pokazuje u ove 3 utakmice. Ako ga zaobiđu povrede i bude imao pravi put, igraće u velikim klubovima. Profesionalan, spreman, posvećen.
R

Rubikova kocka

pre 4 meseca

Titanik udario u svoju santu leda 🇨🇮
S

Stefan42331

pre 4 meseca

Kakav se fudbal igra,ovo takmicenje treba ukinuti ili nek puste plemena nek igraju…
B

BH

pre 4 meseca

Zoveš njiha plemenima i divljacima a vidi tribine ,navijače,atmosferu,oni su gospoda i pravi navijači za razliku od nas budala i pravih divljaka s Balkanu a,na tribinama zapali jbn.u baklju,zapaki petarde,zapali tribine,tučnjava,psovke ,nacionalizam...e ko je tu jebeno pleme i divljak,vidi se
L

Laziale

pre 4 meseca

To je taj africki mentalitet. Igraci iz trece lige Spanije razbili zvezde iz liga petice.
T

Titel

pre 4 meseca

Koliko Puma pravi loše dresove
P

Pik gost

pre 4 meseca

Brate moj Kraso, ajde sada kod Miloja pa da pokidaš ovu sezonu! Delije su uz tebe!
e

esko8

pre 4 meseca

trce ko muva bez glave i nista vise anti fudbal igraju crnci
z

znatizeljan

pre 4 meseca

od kada muve trce?
G

Gosty

pre 4 meseca

Poslije ovoga, nek zabrane fudbal u Obali Slonovače na pet godina.
m

magikoo

pre 4 meseca

volim magika, al ovaj decko mora da igra pre njega kao klasicna 10 i da ima potpunu slobodu u igri !!!
a

a ko je

pre 4 meseca

ko ti je Magiko?
t

traubi soda

pre 4 meseca

A,koji decko mora da igra?
h

hahahahah

pre 4 meseca

da si Zvezdas znao bi, posto nisi nema sta da te interesuje
d

decurlija

pre 4 meseca

Zvezda nije imala magika,jos od Savicevica.
m

mislio sam

pre 4 meseca

da ste doveli mesija..ronaldinja..da sw terza madjija aktivirao.ili je to onaj tip sto je u alavesu bio rezerva..pa kako bi onda zvali igrace koji igraju za djironu?