Seko Fofana i Žan Filip Kraso (©AFP)
Seko Fofana i Žan Filip Kraso (©AFP)

Posle poništenog gola Krasoa Obala Slonovače potonula kao Brazil protiv Nemačke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 20:05

Sunovrat domaćina i jednog od favorita Kupa afričkih nacija

Ogromna očekivanja imao je brazilski narod od svojih fudbalera kada su 2014. godine bili domaćini najboljim svetskim reprezentacijama. Najavljivao se šesti trijumf na Mundijalima, ali umesto toga - dogodio se košmar. Skolarijevi izabranici obrukali su se za sva vremena u polufinalnom okršaju sa Nemačkom koja je slavila sa čak 7:1. Nešto slično dogodilo se večeras u Abidžanu, gde je domaćin Kupa afričkih nacija, Obala Slonovače, izgubila od Ekvatorijalne Gvineje sa 0:4.

Domaćin je uoči turnira proglašen jednim od favorita za trofej, međutim, kako stvari stoje, Žan Filip Kraso i ekipa mogu da počnu da pakuju kofere za povratak u klubove. Nakon ovog poraza, a pobede Nigerije nad Gvinejom Bisau sa 1:0, uz Slonove je samo teoretska šansa da bi mogli da se nađu među četiri najbolje trećeplasirane selekcije u grupnoj fazi. Mala šansa, jer svi ostali konkurenti imaju meč manje. Kao prva u grupi dalje će Ekvatorijalna Gvineja, pod ruku sa Nigerijom koja takođe ima sedam bodova, ali i lošiju gol-razliku.

Izabrane vesti

Iako je ekipa Žan-Luja Gasea gubila od 42. minuta, definitivan potop je počeo tek nakon poništenog gola napadaču Crvene zvezde. U 67. minutu, samo dva nakon što je ušao u igru, Kraso se sjajno snašao u kaznenom prostoru Ekvatorijalne Gvineje, međutim, na intervenciju VAR sobe gol je poništen zbog ofsajda.

Svega šest minuta kasnije na suprotnoj strani majstorski je iz slobodnog udarca šutirao Pablo Ganet, igrač španskog trećeligaša Alkojana. I onda se dogodilo nešto što se ne viđa često na fudbalskim terenima. Posebno ne ekipama renomea reprezentacije Obale Slonovače u kojoj igraju neki od igrača zavidih evropskih karijera. Tek što su krenuli sa centra, domaćini su izgubili loptu i primili gol. Po drugi put u meču, nakon 42. minuta, u strelce se upisao Emilio Ensue. Još jedan igrač kluba iz trećeg ranga Španije, ali CF Intersitija.

Tačku na sunovrat domaćina stavio je Janik Bujla u 88. minutu. U međuvremenu je Kraso imao još jednu dobru priliku da postigne svoj drugi gol na turniru, ali mu je golman rivala odlično "ušao u šut". Kako stvari stoje, mogao bi napadač Crvene zvezde uskoro da se pridruži saigračima na Kipru, gde se pripremaju za nastavak Mozzart Bet Superlige.

AFRIČKI KUP NACIJA - TREĆE KOLO

GRUPA A

Ekvatorijalna Gvineja - Obala Slonovače 4:0 (1:0)

/Ensue 42, 75, Ganet 73, Bujla 88/

Gvineja Bisau - Nigerija 0:1 (0:1)

/Sangante ag 36/



tagovi

FK Crvena zvezdaŽan Filip KrasoAfrički kup nacijaObala SlonovačeEkvatorijalna Gvineja

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara