Dejan Stanković (Reuters)
Dejan Stanković (Reuters)

Postoje prozori i izlazi u slučaju opasnosti: Dejan Stanković ponudio ostavku Sampdoriji

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 10:28

Klub ju je uzeo u razmatranje i trebalo bi da donese odluku do kraja dana

Teški trenuci za Sampdoriju i ništa lakši za njenog stratega Dejana Stankovića. Verovatno poslednji, najrealniji voz za opstanak u Seriji A tim sa Marasija propustio je od 8. do 22. aprila kada je u utakmicama sa direktnim konkurentima sa začelja tabele Kremonezeom, Specijom i Lečeom osvojio samo dva od mogućih devet bodova. A koliko su propuštene šanse poljuljale već debelo klimav moral i samopouzdanje tima najbolje se videlo sinoć u Firenci. Anemična, beživotna predstava Stankovićevih izabranika na stadionu Artenio Franki kažnjena je petardom u režiji Fjorentine, ubedljivo najtežim porazom otkako je srpski stručnjak preuzeo kormilo u Đenovi.

Najavljivao je Stanković krajem marta da je spreman da ostane uz Sampdoriju i u slučaju ispadanja u Seriju B koji je, kako vreme odmiče sve realniji, nije ustuknuo ni kada je Kremoneze tukao njegov tim sa 3:2 govoreći: "Ostajem da se borim sa njima, imamo obavezu da budemo tim do kraja", ali sinoćna sramota u Toskani navela je bivšeg trenera Crvene zvezde da napravi novu evaluaciju postojećeg stanja i ponudi otkaz čelnicima Sampdorije.

Izabrane vesti

Učinio je to srpski trener još sinoć, momentalno nakon duela sa Violom zbog čega je i kasnio na konferenciju za medije. Ali rukovodstvo nije želelo da donosi odluku na prečac, već je po principu "jutro je pametnije od večeri", uzelo sebi 24 sata da preseče i proceni kako i šta dalje.

“Ako sam ja problem, amin, prihvatiću to dostojanstveno. Makar znam da sam dao svaki deo sebe i da ne žalim i ne kajem se ni za čim. Ponovio bih ovo putovanje još 100 puta. Poraz 5:0 je moja odgovornost tako da je pošteno razgovarati o tome", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

U Sampdoriji se nije mnogo toga promenilo od 6. oktobra kada je Stanković na klupi zamenio Marka Đampaola. Italijan mu je mesto ustupio nakon osam utakmica tokom kojih je sakupio samo dva boda, a Srbin je u naredne 24 upisao svega tri pobede uz šest remija i čak 15 poraza. Sampdorija je kao i tada i danas poslednja na tabeli, a sa 17 bodova, čak 10 je deli od sigurne zone. Ali većina vozova je već ukrcala putnike, budući da je u opticaju do kraja sezone ostalo svega 18 bodova.

Novinari su Stankovića pitali da li želi da ostane za upravljačkim komandama Sampovog voza, a srpski stručnjak nastavio je u metaforičnom tonu.

"Postoje prozori i izlazi u slučaju opasnosti. Ja sam emotivna i direktna osoba. Ne znam da li je to pozitivno ili negativno, ali u ovakvim situacijama više mi se čini da je defekt. Moramo da idemo do kraja, ali i da odlučimo kojom ćemo brzinom ići. Krivica je moja, prihvatam to. Moramo da ostavimo probleme po strani. Postoji više načina da se izgubi, a ovaj je bio neprihvatljiv", rekao je 44-goidšnji stručnjak.

Ukoliko Sampdorija ispadne iz Serije A realan scenario jeste da klub proglasi bankrot, te da krene od nule, odnosno Serije D budući da gazda Masimo Ferero odbija da proda klub američkim investitorima. Iz istog razloga Samp je čitave sezone u ogromnim finansijskim problemima, zbog čega i fudbaleri nemaju redovna novčana primanja.


tagovi

SampdorijaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara