Marko Jevtović (© FK Partizan)
Marko Jevtović (© FK Partizan)

Potpisano: Marko Jevtović se vratio u Partizan da osvoji titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 13:37

Iskusni zadnji vezni drugo zimsko pojačanje crno-belih, ugovor na tri i po godine

Juče najavljeno – danas realizovano. Marko Jevtović je novi-stari fudbaler Partizana.

Iskusni vezista je tokom utorka najpre uspešno prošao lekarske preglede u jednoj beogradskoj klinici, potom na stadionu u Humskoj u društvu predsednika Milorada Vučelića parafirao ugovor u trajanju od godinu i po dana, a očekuje se da odmah krene put Turske kako bi se pridružio ekipi Aleksandra Stanojevića u završnici priprema za prolećni deo sezone.

Izabrane vesti

Ideja stručnog štaba je da Marko Jevtović u koprodukciji sa još jednim povratnikom, Ljubomirom Fejsom i starosedeocem Sašom Zdjelarom „zaključa“ sredinu terena i spreči rivale da uopšte priđu kaznenom prostoru Parnog valjka. Svima je defanziva glavna karakteristika, a način igre navodi na zaključak da su crno-beli pažljivo birali zimska osveženja u nameri da sačuvaju pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i vrate šampionski pehar u Humsku, prvi put posle 2017.

Tad je upravo Jevtović bio jedna od žila kucavica veznog reda ekipe Marka Nikolića. Mada su Grobari bili oduševljeni Brazilcem Evertonom Luizom, tadašnji trener je više puta isticao značaj visokog veziste za ravnotežu tima i njegovu ulogu u razgradnji napada protivnika. Ispostavilo da je Jevtović Parizanu doneo stabilnost u pohodu na duplu krunu. Osim tih trofeja, ima još dva Kupa Srbije (2016, 2018) i pobednički mentalitet na koji su u ovom prelaznom roku igrali šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević i sportski direktor Ivica Iliev, kad su birali osveženje. Pogotovo što je Aleksandar Šćekić otišao u poljsko Zaglebje, a Danilo Pantić se povredio i teško će se vraćati na teren do kraja sezone.

Jevtovićeva fizička sprema nikad nije bila sporna. Kao i posvećenost ekipi. U prvom mandatu igrao je redovno kod Zorana Milinkovića, Marka Nikolića i Miroslava Đukića (ukupno 102 utakmice), kasnije stekao bogato istkustvo tokom tri sezone u turskom fudbalu (Konja), avantura u katarskom Al Ahliju nije protekla prema zamislima, ali je rođeni Zemunac ponovo na mestu uspeha. Uvereni su u Humskoj da će epilolg biti identičan onom od pre pet godina.

Kao i u prvom mandatu, izabrao je da na poleđini dresa nosi broj 21. Ugovor je potpisan do juna 2025, što je značajan napredak u odnosu na početnu informaciju kad se pominjalo da će saradnja biti oročena do leta 2023. Ovako, crno-beli su prošli još bolje.


tagovi

FK PartizanMarko Jevtović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara