Dani Alves (©Reuters)
Dani Alves (©Reuters)

Potvrda iz Meksika, Alves u Pumasu: Dani, čekamo te

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 03:07

Posle kratkog drugog mandata u Barseloni iskusni Brazilac je spreman za novu avanturu

Jedan od najboljih bekova svih vremena, čovek sa najviše osvojenih trofeja u istoriji fudbala, nije spreman da okači patike o klin. Dani Alves karijeru nastavlja u Meksiku. Stigla je i potvrda, braniće boje UNAM Pumasa.

Mekisički klub je na društvenim mrežama obelodanio da je Brazilac na putu da pojača njegove redove.

Izabrane vesti

"Dani, čekamo te", stoji u objavio Pumasa, dok maskota kluba na Olimpiko Universitario čeka bivšeg igrača Sevilje, Barselone i Juventusa da stigne na zvaničnu promociju.

Pume su 39-godišnjem Alvesu poslale predlog pre nekoliko nedelja. Brazilac je iz Sao Paula uzvratio potvrdnim odgovorom i spakovao kofere za novu avanturu. Potpisaće ugovor na godinu dana i ubrzo se pridružiti novim saigračima.

Prema navodima Super Deportiva, Brazilac će deo plate dobijati od kluba, dok će ostatak zarade predstavljati procenat od marketinga i sponzora s obzirom na to da se očekuje da dolazak velikog svetskog imena utiče pozitivno na taj segment poslovanja klub.

Pumas je jedan od najtrofejnijih meksičkih klubova. Sedam puta je osvajao titulu državnog prvaka, tri puta Konkakaf Ligu šampiona i po jednom Kopa Interamerikanu i Kup Meksika. Posle tri kola u tekućoj Aperturi ima pobedu i dva remija. Sa tim učinkom je osmi na tabeli.

Dani Alves iza sebe ima 46 trofeja na seniorskom nivou, 47 ukupno. Profesionalno se fudbalom bavi od 2001. godine, a počeo je u Baiji. Vrlo brzo ga je primetila Sevilja, a potom je igrao i za Barselonu, Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo, pre nego što se vratio na Kamp Nou u januaru tekuće godine kako bi pomogao klubu u teškom trenutku.

Šest puta je bio prvak Španije, dva puta Francuske i jednom Italije. Tri puta je podizao trofej Lige šampiona sa Barsom, sa Seviljom dva puta osvajao Ligu Evrope. Iza sebe ima 124 nastupa u reprezentaciji Brazila iz koje se još nije povukao. U dresu sa državnim grbom po dva puta je osvajao Kopa Ameriku i Kup Konfederacija. Na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju postao je najstariji fudbaler koji se domogao medalje i to zlatne.


tagovi

Dani AlvesLetnji prelazni rok 2022Meksiko 1Pumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara