Nikola Čumić (©Starsport)
Nikola Čumić (©Starsport)

Povrede potencijalni problem za Vojvodinu pred Voždovac: Vitas i Čumić pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 12:32

„Uspehom smatram izlazak u Evropu, a vrebamo i bolji plasman od petog mesta“, poručuje trener Stare dame Radoslav Batak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle dva vezana trijumfa nad Novim Pazarom (2:0, 4:0), Vojvodina je u Kragujevcu zaustavljena na putu ka het-triku pobeda, gde je remizirala sa Radničkim 1923 (2:2). Novosađani žele da se što pre vrate u pobednički ritam, kako bi sa Partizanom ostali u trci za četvrtu poziciju, a priliku za to imaće protiv Voždovca na „Karađorđu“ (subota, 19.00, TV Arena Sport 2).

Izabrane vesti

Pred nam je jako bitna utakmica. Dolazi nam ekipa Voždovca koja je poslednju utakmicu pobedila na teškom gostovanju u Novom Pazaru (1:0), ali posvećeno i maksimalno se pripremamo za taj meč, isto kao i pred svakog drugog protivnika. Imali smo samo jedan trening oporavka posle te utakmice u Kragujevcu (2:2), gde smo da budem realan očekivali sva tri boda, a osvojili smo samo bod. Imali smo i nesreću da se u prvom poluvremenu povredi Vitas, a nakon toga i Čumić je osetio bol u zadnjoj loži. Želimo da taj remi nadoknadimo pobedom i da se onda fokusiramo na poslednje utakmice, gde nas očekuju na papiru teži protivnici“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Novosađani imaju problema sa povredama pred ovaj susret, ali još nije poznato na koga će stručni štab na kraju moći da računa. Strateg Stare dame svakako najavljuje određene rotacije u timu.

Ne znamo ništa tačno do popodnevnog treninga. Vitas je izašao u prvom poluvremenu, Čumić negde pred kraj, a i Uroš Nikolić je ušao u igru sa zavojem, jer je vukao povredu iz meča sa Pazarom. Svi su izrazili želju da i roviti igraju i da dobijemo tu utakmicu, kao i svaku narednu. Danas će ići na preglede i tek ćemo posle toga znati na koga možemo da računamo. Takođe, u četvrtak nas očekuje utakmica u Nišu (prim.aut. četvrtfinale Kupa protiv Radničkog), neki igrači imaju kartone i tada neće moći da nastupe, pa ćemo i u ovoj utakmici naparaviti bar jednu, dve rotacije“.

U Kragujevcu, Lale su krenule u veoma ofanzivnoj formaciji sa dvojicom napadača, Jovanom Miloševićem i Nemanjom Nikolićem, što je bio redak slučaj tokom sezone. Batak ne isključuje ponovo tu mogućnost.

To je bilo naše opredeljenje kako bismo od početka bili ofanzivni i napali pobedu. Vratili smo brzo posle prvog primljenog gola i imali četiri, pet stoodstotnih šansi. To je slika te formacije sa dvojicom napadača, ali nam je nedostajao gol. Da li ćemo opet krenuti tako, zavisiće i od povreda. Svakako ćemo igrati ofanzivno i ići na pobedu“.

I susretu sa Radničkim 1923 nastavio se neuverljiv učinak Vojvodine na gostovanjima, gde je zabeležila samo četiri trijumfa na 16 mečeva.

Razloge tome treba tražiti sigurno u psihološkom, motivacionom i takmičarskom delu. Nismo imali mnogo vremena, ali menjali smo od početka navike i dosta smo u tome uspeli. Ipak, za promenu karaktera treba više vremena. To se odnosi ne samo na ulazak u mečeve, nego i na ofanzivne i defanzivne prekide. Imam običaj da igračima kažem da se po prekidu poznaje karakter ekipe“.

Batak je poručio da je primarni cilj izlazak na evropsku scenu.

S obzirom na sve okolnosti, uspehom smatram izlazak u Evropu. To sam rekao i kad sam stigao. Trenutno smo na petom mestu i vrebaćemo još veći plasman, a u Kupu ćemo takođe tražiti put do finala“, zaključio je trener Stare dame Radoslav Batak.



tagovi

Mozzart Bet Superligafk voždovacFK VojvodinaRadoslav BatakUroš VitasNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara