Vošino prokletstvo gostujućih terena

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.04.23. | 12:40

Vojvodina ostvarila samo četiri trijumfa na 16 gostovanja

Zahuktala se Vošina lokomotiva, pregazila dva puta Novi Pazar u Novom Sadu u deset dana (2:0, 4:0), ali su Novosađani morali da prikoče na pruzi kod Kragujevca. Radnički 1923 u sredu je usporio nalet Stare dame, dva puta imao prednost, ali su Lale ipak smogle snage da u samom finišu susreta pogotkom Malbašića dođu do boda (2:2).

Tako su Kragujevčani sprečili izabranike Radoslava Bataka da upišu prvi ovosezonski het-trik pobeda. U dva navrata na putu da vežu tri slavlja zaustavio ih je subotički Spartak (0:0, 1:1), jednom Čukarički (slavio sa 2:0), a juče i Radnički 1923 (2:2). Takođe, ekipa iz Šumadije onemogućila je Staroj dami da preotme četvrto mesto od Partizana, koji je remizirao sa šampionom Zvezdom u večitom derbiju (0:0). Trenutno su Lale bodovno izjednačene sa beogradskim crno-belim, ali će imati priliku do kraja da u direktnom okršaju na Karađorđu zabeleže trijumf i preskoče ih na tabeli. A zna se koliko ove sezone Vojvodini znači domaći teren i koliko kvalitetnije partije pruža pred svojom publikom. O tome govori i činjenica da su od ukupno 58 osvojenih bodova, njih 36 sakupili kao domaćini, dok u gostima imaju daleko skrominiji učinak – samo 22 osvojena boda.

Izabrane vesti

Ove sezone Vojvodina jednostavno nije isti tim kada igra kod kuće i na strani. Mogu se tražiti brojni razlozi zbog čega je to tako, možda je jedan od njih i lošiji tereni na veći stadiona u poređenju sa Karađorđem ali je činjenica da Voša na strani po pravilu loše otvara mečeve. Tako je bilo i u okršaju sa kragujevačkim Radničkim: primili su gol već u 7. minutu, doduše tome je prethodila katastrofalna greška štopera Nemanje Ljubisavljevića, ali su domaći stigli do novog vođstva (u međuvremenu izjednačio Čumić) već početkom drugog dela igre, pa je Voša morala ponovo da juri rezultatski zaostatak.

O stegnutoj igri Novosađana ove sezone kada igraju van Srpske Atine govori i podatak da su kao gosti upisali samo četiri trijumfa na 16 mečeva. A od toga jednu pobedu opet su zabeležili na matičnom Karađorđu, jer su bili samo nominalni gosti u sudaru sa gradskim rivalom Mladosti GAT. Osim tog susreta, Lale su ceo plen odnele iz Kragujevca protiv Radničkog, Kruševca u meču s Napretkom i iz Niša duelu sa Realom sa Nišave. Dakle, samo tri trijumfa kada ne igraju na svom stadionu, što predstavlja neuverljiv učinak za ekipu koja pretenduje na najveći plasman. Istina, novosadska ekspedicija je veoma retko u gostima trpela poraze, samo su ih jesenas savladali Partizan (4:1) i Čukarički (2:0), ali problem predstavlja veliki broj nerešenih rezultata. Vojvodina je čak 10 puta odigrala nerešeno u gostima, a polovinu remija upisali su protiv ekipa koje trenutno igraju u plej-autu: protiv Kolubare u Lazarevcu, Radnika u Surdulici, Spartaka u Subotici, Mladosti u Lučanima i Javora u Ivanjici. A od ekipa iz plej-ofa podelili su plen sa Novim Pazarom kraj Jošanice, Zvezdom na „Marakani“, Voždovcem na „Krovu“, TSC-om u Bačkoj Topoli, te na koncu u sredu sa Radničkim 1923 na „Čika Dači“.

Vošin strateg Radoslav Batak odlučio se u ovom suretu za veoma ofanzivan pristup, sa dvojicom napadača Nemanjom Nikolićem i Jovanom Miloševićem, ali to nije dalo rezultat kao onomad protiv Pazaraca, kada je Vojvodina u takvoj formaciji postigla dva brza gola. Ruku na srce imali su i juče Novosađani veliki broj prilika, posebno u prvom poluvremenu, ali je nedostajala bolja realizacija da razvoj događaja krene u željenom smeru i da meč stave pod kontrolu.

Stručni štab nije bio nezadovoljan izdanjem ekipe, iako nije osvojen ceo plen, ali su svesni da moraju da poprave igru na gostovanjima.

“Ponovo smo loše otvorili meč na gostovanju. Pokušaćemo da promenimo tu sliku. Međutim, i pored toga imali smo dve, tri šanse preko Nemanje Nikolića, Miloševića i Zukića i da smo ih iskoristili, utakmica bi otišla drugim tokom. Ipak, primili smo taj drugi gol iz prekida. Nakon toga nisam video nikakvu krizu, igrali smo čitavo drugo poluvreme na polovini protivnika i taj period je put kojim treba da nastavimo da idemo”, rekao je trener Lala Radoslav Batak posle meča u Kragujevcu.

Nema vremena ni za najmanji predah, već u subotu je pred Vojvodinom novi izazov, kada u Novom Sadu dočekuju Voždovac. Biće to pretposlednji ovosezonski meč u Mozzart Bet Superligi koji će Stara dama odigrati pred svojom publikom – dočekaće još samo Partizan – jer im u nastavku slede gostovanja Čukaričkom, Zvezdi i TSC-u. Moraće Novosađani na tim gostovanjima da pruže mnogo kvalitetnija izdanja od jučerašnjeg, ukoliko na kraju žele bolji plasman od trenutnog petog mesta.


tagovi

Radoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara