(©AFP)
(©AFP)

Pravilo koje je zbunilo sve na Roazon Parku i odvelo Viljareal u osminu finala Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 09:58

Uzalud su se radovali fudbaleri Rena, mada u prvi mah ni arbitar Atila Karaoglan nije bio svestan da je gol za 3:3 u 11. minutu nadoknade neregularan

Poslednje kolo grupne faze Lige Evrope donelo je veliku dramu u borbi za prvo mesto Grupe F, koje donosi direktan plasman u osminu finala. Viljareal je uspeo da kao gost savlada Ren sa 3:2 i prestigne francuskog predstavnika na tabeli, ali tek pošto je na reakciju VAR sobe poništen pogodak Lorenca Asinjona za izjednačenje u 11. minutu nadoknade.

Da je bilo 3:3 među 16 najboljih drugog po važnosti UEFA takmičenja prošao bi Ren, ali će nakon poraza Nemanja Matić i saigrači prolaz u osminu finala morati da traže kroz duel sa nekim od trećeplasiranih timova iz grupa Lige šampiona.

Izabrane vesti

Uzalud su se radovali fudbaleri domaćeg sastava na Roazon parku posle pogotka u dubokoj nadoknadi, pošto je glavni sudija Atila Karaoglan brzo dobio poziv od kolega i poništio gol. U prvi mah činilo se da je reč o ofsajdu, protestovali su domaćini, ali su onda, kao i većina prisutnih na stadiona - među njima i turski arbitar - saznali da se pravilo koje važi kod izvođenaj penala primenjuje i na slobodne udarce. Dakle, igrač koji je izveo prekid ne sme ponovo da dodirne loptu ako niko pre njega nije to učinio. Bez obzira da li je ona pogodila okvir gola.

U situaciji sa sinoćnjeg meča prilikom slobodnjaka u 11. minutu nadoknade Enco le Fee je pogodio prečku nakon čega je, uprkos gužvi u kaznenom prostoru Viljareala, lopta ponovo stigla do njega. Nastavio je akciju iz koje se rodio pogodak Asinjona, međutim, slavlje Renovih igrača i navijača kratko je trajalo.

"Ako igrač koji je izveo slobodan udarac nakon toga pre drugih ponovo dodirne loptu dosuđuje se indirekt. Znao sam da to pravilo važi za penale, ali ne i za slobodne udarce", priznao je trener francuskog tima Žulijen Stefan.

S obzirom na to da je ostalo 3:2 za Viljareal, španski klub će u osminu finala Lige Evrope, Ren će u šesnaestinu finala, a kao treći iz grupe u Ligu konferencije seli se Makabi iz Haife, koji je sinoć u Atini savladao Panatinaikos sa 2:1 i prestigao ga u borbi za ostanak na međunarodnoj sceni.



tagovi

ViljarealLiga EvropeFK Ren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara