Havijer Tebas (Reuters)
Havijer Tebas (Reuters)

Predsednik La Lige upozorava: Projekat PSŽ opasan isto koliko i Superliga

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.09.21. | 16:02

"Nedostaju mi Mesi, Serhio Ramos, Kristijano... Ali niko nije nezamenljiv. Odlasci Ronalda ili Nejmara izgledali su kao katastrofa, a mi smo nastavili da rastemo. Tako će da bude i sada"

Predsedniku La Lige Havijeru Tebasu žao je što je Lionel Mesi odlučio da napusti Španiju i Barselonu zameni za Pariz. Međutim, naglašava da će najkvalitetnije takmičenje na Pirinejima ostati jako, navodeći da to obećava prisustvo mladih talenata.

Izabrane vesti

"Nedostaju mi Mesi, Serhio Ramos, Kristijano... Ali niko nije nezamenljiv. Odlasci Ronalda ili Nejmara izgledali su kao katastrofa, a mi smo nastavili da rastemo. Tako će da bude i posle Mesija, ništa me ne zanima", rekao je Tebas.

Ispaliljivao je kritike ka dvorištu PSŽ, ali je pohvalio i mlade igrače u La Ligi.

"PSŽ izgleda kao tim legendi zbog starosti igrača. La Liga ima mlade poput Vinisijusa (Žuniora). Ono što radi PSŽ opasno je koliko i Superliga. Borićemo se s njima pred nadležnim organima."

Tokom leta PSŽ koji za razliku od Reala, Barselone i Juventusa nije hteo da uđe u projekat Superlige i tako praktično bio saveznik La Lige u tom obračunu, angažovao je ovog leta koga je hteo, od Mesija, Ramosa, Vajnalduma. Tebas smatra da je takav poslovni model poguban za Svece ali i za evropski fudbal.

"PSŽ trenutno troši više od 600 miliona evra na plate (godišnje), televizija u Francuskoj neće plaćati ništa više od 70 miliona evra, objavili su da su im komercijalni gubici 30 odsto veći od drugih u Evropi. To nije održivo. To ne može da opstane", istakao je prvi čovek La Lige.


tagovi

Havijer TebasPrimeraPari Sen ŽermenLionel MesiKristijano RonaldoSerhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara