Edmund Ado (©Starsport)
Edmund Ado (©Starsport)

Preležao malariju i stiže na Čair – Edmund Ado na pozajmici u Radničkom

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 18:38

Vezista iz Gane ostavio iza sebe neugodnu bolest i očekuje se da se narednih dana priključi ekspediciji niškog kluba na pripremama u Turskoj

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Edmund Ado se u Beogradu izlečio od malarije, a od apstinencije u takmičarskom fudbalu „lečiće“ se – u Nišu! Fudbaler Crvene zvezde narednu polusezonu provešće na pozajmici u Radničkom, potvrđeno je Mozzart Sportu iz izvora bliskih rukovodstvu kluba sa Čaira.

Izabrane vesti

Vezista iz Gane je prihvatio ovu opciju za „oživljavanje“ karijere, ostalo je samo još da se obave neke formalnosti, u doslovnom smislu te reči, na relaciji dva kluba i očekuje se da se Ado već u narednih par dana priključi ekspediciji Radničkog na pripremama u Beleku.

To što je tek preležao neugodnu bolest, a što u jesenjoj polusezoni nije odigrao ni minut kod Baraka Bahara u dresu crveno-belih nije bila nikakva smetnja za odgovorne u sportskom sektoru niškog kluba da upravo u nekadašnjem fudbaleru Šerifa prepoznaju adekvatno pojačanje za najdeficitarniju poziciju u timu.

U kakvom je fizičkom stanju 23-godišnji fudbaler i kada će biti spreman za maksimalne napore ostaje da se vidi, tek, biće to još jedan u nizu igrača sa reprezentativnim pedigreom koji su ove zime stigli na Čair, a da su u prethodnom periodu svoje kraijere bili bez kontinuiteta u igranju takmičarskog fudbala.

Ko je i šta je bio Edmund Ado pre dolaska u srpski fudbal, dobro je poznato svima. Nije realno očekivati ga u formi iz moldavskog Šerifa, ali ukoliko Radničkom bude pružio makar koliko je subotičkom Spartaku pre godinu dana, kome je tada pomogao upravo u borbi za opstanak u Mozzart Bet Superligi, biće to značajan doprinos na poziciji zadnjeg veznog, na kojoj trener Nikola Trajković trenutno – a tako je bilo i jesenas – ima tanak izbor. A on sam na leto bi imao mnogo bolju startnu poziciju da možda još jednom pokuša da se izbori za mesto pod suncem na Marakani.

U Radničkom ističu da početkom iduće nedelje očekuju još jedno inostrano pojačanje, čime bi verovatno zaokružili zimski prelazni rok.



tagovi

Edmund AdoFK Crvena zvezdaRadnički NišMozzart Bet SuperligaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara