Veljko Birmančević
Veljko Birmančević

Priznanje za priznanjem: Veljko Birmančević najbolji mladi igrač u Švedskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.12.21. | 10:14

Magnus Erikson najbolji fudbaler Alsvenskan lige

Početak profesionalne karijere u Partizanu navijači mu nisu zaboravili i dečački san da zaigra za Crvenu zvezdu ostao je neostvaren, ali transfer u Malme verovatno će učiniti da Veljko Birmančević vrlo brzo zaboravi na tu epizodu iz prošlog januara. Jer selidba u Švedsku ispostavila se kao pun pogodak, a posle titule prvaka Alsvenskan lige još jedno priznanje za 23-godišnjeg fudbalera kao dokaz da je napravio pravi izbor.

Birmančević je naime proglašen za najboljeg mladog igrača u protekloj sezoni Alsvenskan lige u kojoj je na 28 utakmica postigao devet golova i još dva namestio.

Izabrane vesti

Doskorašnji as Čukaričkog je u izboru za najboljeg mladog igrača lige pobedio Jurgordenovog Hampusa Findela i Nigerijca iz Hamarbija Akinkunmija Amoa.

Inače, za najboljeg igrača Švedske proglašen je još jedan Jurgordenov fudbaler, iskusni Magnus Erikson, kome je pripalo i priznanje za najjboljeg vezistu. Najbolji napadač je Norčepingov Samjuel Adegbenro, štoper Hjalmar Ekdal – opet iz Jurgordena – dobio je priznanje za defanzivca godne, a Mjalbijev Karljohan Eriksona za golmana sezone.

Henrik Ridstrom iz Kalmara je najbolji trener, a volej Mareka Hamšika u dresu Geteborga pogodak sezone.

Svaka čast, bravo, Veljko! Izgleda je zaista vreme za neku jaču ligu.



 


tagovi

Veljko BirmančevićAlsvenskanŠvedskaŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara