Foto: MN Press
Foto: MN Press

Projekat Ilija Babić: Zvezda spremila novi ugovor i poziv na letnje pripreme talentovanom ofanzivcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 13:24

Mladi ofanzivni vezista crveno-belih zadovoljio očekivanja čelnika kluba

Paralelno sa poslednjim koracima na putu do odbrane duple krune čelnici Crvene zvezde počeli su da razmišljaju i o reorganizaciji igračkog kadra, odnosno raspoloživim snagama za narednu sezonu. Jedno od pitanja koje je aktuelno pred svaku prozivku je ko od bisera iz crveno-bele škole može da zablista u dresu prvog tima, a igrač koji će dobiti šansu da se ovog leta dokaže Dejanu Stankoviću, ali i široj javnosti je Ilija Babić.

Ofanzivni vezista je aktuelnu sezonu proveo u Grafičaru i igrajući za crveno-belu filijalu uspeo je da ispuni očekivanja i stekne poverenje uprave koja je zadovoljna onim što je Babić prikazao u poslednjih godinu dana te je iskoristila klauzulu u ugovoru koja predviđa još godinu dana saradnje. Aktivirana stavka nagovestila je ozbiljne namere Zvezde sa biserom rođenim 2002. godine, međutim to je samo prvi korak i najava plana crveno-belih koji su već spremili novi ugovor za talentovanog fudbalera te se očekuje da produžetak saradne bude ozvaničen po završetku zvaničnih obaveza, odnosno naredne nedelje, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Babić, koji je tokom omladinskog staža potvrdio potencijal, proglašen je za najboljeg u klasi 02 iza juga Marakane, a kvalitet je dokazao na prvoligaškoj sceni. Na dosadašnjem putu Novosađanin koji je još u pionirskim danima stigao u Ljutice Bogdana, susreo se sa nizom prepreka, te je nekoliko meseci bio van konkurencije odlukom kluba, a nakon što se vratio u takmičarski pogon i tokom dva meseca se ustalio u startnoj postavi, kontinuitet je prekinula pauza zbog mononukleoze.

Uprkos svim preprekama, od kojih je pioslednja u nizu bila povereda mišića (zbog koje je propustio prve dve utakmice u plej-autu), Babić je izrastao u jednog od lidera tima koji sa klupe predvodi Marko Neđić, te su rukovodstvo i stručni štab Crvene zvezde bez dileme doneli odluku da ga nagrade novim ugovorom i pozivom na prozivku za narednu sezonu.

Brz, sa visokom fudbalskom inteligencijom, igrač koji se jednako dobro snalazi u ulozi polušpica i levog krila imaće težak zadatak da se izbori za ulogu isera koji će karsti minute od Aleksandra Kataija i Mirka Ivaića, a konkurenciju će mu predstavljati klasić na kaljenju u IMT-u Vladimir Lučić, kao i Nemanja Motika, još jedno talentovano mlado krilo već među igračima na raspolaganju Dejanu Stankoviću.

Poput budućih mentora i lidera crveno-belih Kataija i Ivanića, Babića krasi vojvođanska mirnoća u igri, ali i lucidnost zahvaljujući kojoj na terenu izgleda da sa lakoćom obavlja sve zadatke, te sa pravom u klubu očekuju da se u mesecima pred nama pokaže u punom sjaju.

Uz Babića i Lučića, na spisku igrača koji se očekuju na letnjoj prozivci, kada je reč o najmlađima, gotovo izvesno je da će novu priliku sa prvim timom dobiti braća Jovan i Nikola Mituljikić, kao i Stefan Leković, štoper koji jenedavno priključen treninzima prvog tima.

Talentovana petorka značajno će zaoštriti konkurenciju među "bonusima" koje uz već pomenutog Motiku čine i Strahinja Eraković, Petar Stanić, Andrija Radulović, Nikola Stanković i Andrej Đurić, te je izvesno da neće svi pozvani na letnje tempiranje forme i dobiti šansu naredne jeseni.



tagovi

Ilija BabićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara