Arnautović (© Reuters)
Arnautović (© Reuters)

Propast Mančestera i na tržištu: Pitao za Arnautovića, Bolonja ga odbila

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 17:16

A klasičnog špica Ten Hag baš i nema

Jedan poraz na terenu, drugi na tržištu. Pretrpeo je Mančester junajted neuspeh na početku Premijer lige, izgubio od Brajtona (1:2) i deluje da ga čeka još jedna razočaravajuća sezona, da bi smrknuta lica na Old Trafordu dodatno pokisla posle informacije da je klub u minus fazi i kad je angažman novog špica u pitanju.

Želja Erika ten Haga da dovede centralnog napadača usmerila je poglede čelnika ka Italiji, prepoznat je Marko Arnautović kao rešenje, poslata je i ponuda Bolonji, međutim, sa stadiona „Renad Dal’ Ara“ stigao je odričan odgovor po pitanju statusa reprezentativca Austrije. Ni to što je zvanična ponuda bila naslovljena na 8.500.000 evra nije bilo dovoljno da odobrovolji klub Siniše Mihajlovića da pusti najboljeg timskog strelca minule sezone (15 golova u svim takmičenjima).

Izabrane vesti

Čak su i uslovi za samog igrača bili sjajni: plata od 3.000.000 evra po sezoni i ugovor na dve godine. Ujedno i povoljan status, jer su ga Erik ten Hag i njegov pomoćnik Stiv Meklaren trenirali u Tventeu i znaju dobro šta može da uradi 33-godišnji špic. Pogotovo im se sviđa Markov mentalitet, samopouzdanje i snalažljivost u kaznenom prostoru. Sve što je Crvenim đavolima potrebno.

I što nemaju, jer su je broj klasičnih napadača posle odlaska Edinsona Kavanija sveden na nulu. Antoni Marsijal jeste imao blistavih trenutaka tokom priprema, ali ni on nije centralni špic, niti je to Markus Rašford niko ne zna šta će biti sa Kristijanom Ronaldom.

Arnautović je i u Premijer ligi dokazao da može da trese mreže. Dao je 43 gola na 184 meča za Stouk i Vest Hem. Mada, ovaj Mančester junajted ne deluje mnogo bolji – ako je uopšte bolji – od prethodnih Markovih klubova.


tagovi

Mančester JunajtedMarko Arnautović

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara