Foto: AFP
Foto: AFP

Proradio Bajern! Mada, bilo je klimavo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.01.21. | 17:24

Melem na ranu za četu Hansija Flika posle šokantnog ispadanja iz DFB kupa od drugoligaša Kila, Tomas Miler vadio kestenje iz vatre protiv Frajburga - 2:1

Proradio je Bajern, ali, bilo je mučenja. Šampion Evrope dočekao je Frajburg u ne baš idealnom momentu, ali pokazao je da može da se podigne i kada mu je teško. Nije navikao minhenski gigant da ima dva vezana poraza - a izgubio je od Menhengladbaha i Kila - pa je realno Frajburg morao da plati cenu – 2:1 (1:0). Na kraju je Tomas Miler morao da vadi kestenje iz vatre u poslednjih 15 minuta. Neko bi rekao – a ko drugi nego Miler?

Bez obzira na trijumf, ova utakmica je novi podsetnik Hansiju Fliku da njegov tim treba da igra bolje, kao što je to učinio kod prvog gola. Ponovo su se događale brojne oscilacije, propusti u odbrani i umalo da to opet košta Bavarce bodova.

Izabrane vesti

Da je Bajern željan dobrih igara i pobeda, videlo se u 7. minutu kada je Robert Levandovski, završio akciju za fudbalske udžbenike. Cik-cak, cik-cak, na kraju je Miler proigrao ubojitog Levu, a ovaj lagano završio za 1:0.

I posle toga su se samo ređale šanse. I to, što je zanimljivo, sa obe strane. Serž Gnabri je dva puta bio u prilici i dva puta je šutirao neprecizno, a Frajburg je uzvratio preko Rolanda Salaja koji je imao jako dobru šansu u 17. minutu. Do kraja prvog poluvremena Bajern je pokušao u 30. minutu kada je Leroj Sane šutirao s ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara pored desne stative.

Inače, Frajburg je stigao na Alijanc Arenu sa nizom od pet pobeda u Bundesligi, kao tim u najboljoj formi u celom takmičenju, pa je to pokazao u nastavku. Stavio je Bajern na ozbiljan test. Posebno posle gola Petersena u 62. minutu.

I baš kada je mašina zaribala, tu je bio Miler da svojim ponašanjem, stavom i kvalitetom sve izmeni iz korena. Uspeo je da se nađe, kao po pravilu, na pravom mestu u pravo vreme, te da pogodi u ugao gola gostiju.

Bilo je sigurno Bajernu teško da igra posle poraza u Kilu. Nisu blistali ni večeras. Mnogi problem vide u lošoj odbrani, u statusu pojedinih igrača, ali pitanje je da li je došlo i do blagog zasićenja ove ekipe koja je za mnoge protivnike bila poput mašine za mlevenje mesa.

Bajern to trenutno nije. Ali, pobedio je. I to je najvažnije za šampiona Nemačke u ovom momentu.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Petak

Union Berlin – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Tojhert 88/

Subota

Dortmund - Majnc 1:1 (0:0)

/Menije 73 - Oztunali 57/

Keln - Herta 0:0

Hofenhajm - Arminija 0:0

Verder - Augzburg 2:0 (0:0)

/Gebre Selasije 84, Agu 87/

Volfzburg - Lajpcig 2:2 (2:1)

/Veghorst 22, Stefen 35 - Mukiele 5, Orban 54/

Štutgart - Menhengladbah 2:2 (0:1)

/Gonzales 58, Vamangituka 90+6 penal - Štindl 35 penal, Zakarija 61/

Nedelja

Bajern - Frajburg 2:1 (1:0)

/Levandovski 7, Miler 75 - Petersen 62/

18.00: (1,55) Ajntraht (4,20) Šalke (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Tomas MilerRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara