Robert Prosinečki (©MN Press)
Robert Prosinečki (©MN Press)

Prosinečki već pred odlaskom iz Olimpije, trenerska vrteška u Ljubljani godinama radi punom parom

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 19:44

Zmajčeki od titule osvojene 2018. 12 puta menjali trenera, a uskoro bi mogli još jednom

Želi Olimpija da se vrati na vrh slovenačkog fudbala, na kom je poslednji put bila 2018. godine, ali lutaju u Ljubljani na tom putu. Menjaju se klupska rukovodstva, a još više treneri. Toliko da je od Igora Bišćana koji je poslednji doneo šampionski pehar na Stožice samo još jedan strateg uspeo da se zadrži u klubu duže od jedne sezone.

Bio je to Safet Hadžić koji je vodio ekipu od aprila 2019. do juna 2020. Od njega, dakle za samo dve godine, Zmajčeki su šest puta menjali stratega. Od Bišćana, aktuelni Robert Prosinečki je 12. ime na klupi Olimpije, s tim da su se pomenuti Hadžić i Dino Skender vraćali.

Izabrane vesti

Ipak, kako stvari stoje, uskoro će u Ljubljani u potragu za novim kormilarom pošto je, po pisanju slovenačkih medija, došlo do svađe između Prosinečkog i sportskog direktora Mladena Rudonje sa jedne, a klupskog vrha predvođenog predsednikom Adamom Delijusom i finansijskim direktorom Igorom Barišićem sa druge strane.

Navodno je do nesuglasica došlo jer Prosinečki i Rudonja nisu zadovoljni načinom na koji pomenuti tandem vodi klub. Uprkos obećanjima nisu im ispunjene želje za dovođenje pojačanja, a pritom igračima kasne plate. Pošto vreme prolazi, početak sezone se bliži, a situacija u klubu se ne menja, Prosinečki je u sredu otkazao trening na Bledu i po svemu sudeći u četvrtak neće biti odigrana prijateljska utakmica sa Šibenikom. Rukovodstvo je za sutra zakazalo sastanak sa trenerom i sportskim direktorom, međutim, slovenački novinari nisu optimisti da će novi razgovor promeniti nešto. Izvesnije je da će tandem napustiti Olimpiju. Zajedno sa njima i Boban Bajković, kog je Prosinečki doveo da trenira golmane.

Prosinečki se u Ljubljanu, gde je igrao godinu dana u finišu karijere, vratio marta ove godine. Ekipu je vodio u osam takmičarskih mečeva, upisavši pet pobeda, remi i dva poraza. Ukoliko u četvrtak ne odluči da, ipak, ostane, trenersko mesto napustiće posle okruglo 100 dana.

Tokom trenerske vrteške od pomenute titule pod vođstvom Igora Bišćana na klupi Olimpije su sedela i trojica srpskih stratega. Hrvata je nasledio sadašnji trener Partizana, Ilija Stolica, koji se na Stožicama zadržao 50 dana i svega pet utakmica. Umesto njega je angažovan Aleksandar Linta, ali je njegov mandat bio još kraći - 23 dana, doduše i sedam utakmica. Od 16. juna 2021. do 10. oktrobra iste godine, dakle 116 dana, Olimpiju je vodio Savo Milošević. Sakupio je 16 mečeva.

Bez poverenja, teško da će se Zmajčeki vratiti među vodeće klubove u Sloveniji. Uz dominantni Maribor (14 titula), odsustvo Olimpije iz konkurencije poslednjih godina iskoristili su Celje (2020) i Mura (2021) da se popnu na tron.


tagovi

Robert ProsinečkiFK OlimpijaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara