Partizanov tim za Horsens (©FK Partizan)
Partizanov tim za Horsens (©FK Partizan)

Prvi poraz u Beleku - Horsens kaznio Partizan za loše otvaranje drugog poluvremena

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.01.23. | 11:00

Crni minuti skupo koštali crno-bele

(Od izveštača Mozzart Sporta sa priprema iz Antalije)

Izvesno će okršaj sa CSKA iz Moskve (15.00) predstavljati najbolju moguću proveru trenutog kvaliteta i mogućnosti Partizana uoči starta prolećnog dela sezone, ali je megdan sa Horsensom bio idelan test fizičkog stanja crno-belih. Neumorni Danci su pošteno izmorili kombinovani sastav koji je na teren Kornelija hotela izveo Gordan Petrić, iskoristili su veliki pad u igri Parnog valjka u uvodnoj fazi drugog poluvremena, pa su zasluženo stigli do minimalne pobede – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Kobni trenutak po crno-bele stigao je u 53. minutu utakmice, kada je odlični povremeni reprezentativac Islanda Aron Sigurdarson iskoristio veliki pad koncetracije odbrane Partizana prilikom postavljanja ofsajd zamke. Ipak, od samog starta drugog dela igre je praktično visio gol Danaca u vazduhu, pošto su prethodno dve odlične šanse propustili Bus i upravo Sigurdarson, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će doći do promene rezultata u korist devetopasiranog tima tamošnje Superlige.

Odmah se videlo da će danski superligaš predstavljati zahtevan izazov za Partizan, s obzirom na to da se radi o ekipi koja igra prilično agresivno, izlazi dosta visoko i značajno otežava organziaciju napada. Ipak, tada je važnu ulogu odigrao Ljubomir Fejsa, koji je iskustvom i racionalnim potezima lagano izlazio na kraj sa protivničkim presingom.

Partizan je prvu pravu ofanzivnu akciju napravio u 11. minutu, kada je u dva navrata opasno zapretio, na ovim pripremama prilično raspoloženi Aleksandar Lutovac. Prvi njegov pokušaj je izblokiran, dok je drugi Samuel Brolin nekako uspeo da prebaci preko prečke. Ipak, posle tri vezana kornera za Partizan otvorila se opasna kontra Danaca, koja je završena topovskim udarcem Islanđanina Aron Sigurdarsona. Lopta je zakačila samo mesto gde se spajaju prečka i stativa, da je bila nešto preciznije, teško da bi Nemanja Stevanović uspeo da je ukroti.

Dve ekipe je ozbiljan ritam u prvih 15 minuta ozbiljno istrošio, pa se na nova uzbuđenja čekalo. I stigla su tek nakon isteka pola časa igre. Odličan u ovodnom delu meča bio je mladi štoper Luka Subotić, koji u 32. minutu uspeo da zaustavi opasnog Sigurdarsona na ivici kaznenog prostora u situaciji jedan na jedan. Već u sledećem napadu, odlično je probio Menig, koji je fauliran, a potom je Pantić snažnim udarcem iskosa sa leve strane stavio Brolina na izazove.

Najlepši napad Partizana viđen je u 38. minutu, kada je odlično po desnom boku probio Lutovac, poslao idealnu povratnu loptu u sredinu, Pantić je snažno šutirao iz prve, ali je zablistao sjajni Brolin. Samo nekoliko sekundi kasnije opalio je i Lutovac, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku izblokiran na putu ka mreži danskog kluba.

Danci su mnogo bolje otvorili drugo poluvreme, pa su u prvih pet minuta imali dve ozbiljne šanse. Prvo je Stevanović odlično zaustavio udarac Busa sa leve strane, dok je u narednoj opasnoj akciji Sigurdarson gađao glavom posle odličnog prodora i centaršuta Santosa. Ipak, lopta je srećom po crno-bele pala tik pored leve stative Partizanovog gola.

Sve to je bilo najava situacije iz 53. minuta, kada je Sigurdarson iskoristio pad koncentracije Partizanove defanzivne linije, izašao pred Stevanovića i matirao ga bez većih problema.

Partizanu je bilo potrebno 14 minuta igre u drugom poluvremenu da počne da uzvraća, a prvi je to uradio neumorni kapiten Slobodan Urošević, koji se oprobao sa ivice kaznenog prostora, doduše desnom nogom, ali nije bio precizan.

Na naredni pokušaj se čekalo do 66. minuta, kada je Menig ušao u sredinu, izborio se za prostor, šutirao je snažno, ali izrazito neprecizno. Petrić je energiju svojoj ekipi na terenu pokušao da podigne uvođenjem Stjepanovića i Vlahovića, umesto Pantića i Traorea.

U 72. minutu odlično je iz daljine gađao Ljubomir Fejsa, ali je Brolin još jednom bio na visini zadatka. Samo što je ušao u igru Miloš Jojić je perfektno centrirao iz kornera sa desne strane, sam je bio Filopović, koji je gađao glavom, ali je Dance pogledala sreća pošto je ta lopta zakačila jednog njihovog igrača i otišla u korner. Samo minut ranije, pored Jojića, na terenu se našao i Jevremović.

Danci su opasno pripretili i u 85. minut, kada je rezervista Isager probao iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored Stevanovićevog gola. Partizanovim igračima je ponestalo snage u samoj završnici, pošto su od 80. minuta igrali sa igračem manje bez povređenog Meniga. Doduše, zapretili su Beograđani i u sudijskoj nadoknadi, dobar udarac Filipovića iskosa sa desne strane prohujao je pored stative.

PARTIZAN – HOSRSENS 0:1 (0:0)

/Sigurdarson 53/

PARTIZAN: Stevanović – FIlipović, Subotić, Saničanin, Urošević – Fejsa, Traore – Lutovac, Pantić, Menig – Baždar.

Klupa: Gočmanac, Stjepanović, Jojić, Jevremović, Vlahović.

HORSENS: Brolin – Gomez, Kilerih, Jensen – Bas, Drahman, Gemer, Musonda – Santos, Jakobs, Sigurdson.

Klupa: Opondo, Lasen, Hanesbo, Stagard, Kruze, Ijede, Just, Luding, Bebjerg, Gindeberg, Beluli.


tagovi

Horsens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara