Prvi put bez Dijega na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 12:09

Ali nije moglo makar bez postera u prirodnoj veličini

(od sepcijalnog izveštača Mozzart Sporta)

Jedan od najvećih svih vremena neće biti na Mundijalu. Prvi put otkako ga je planeta upoznala. Dijego Armando Maradona, po mnogima i dalje najbolji fudbaler koji je ikada šutnuo loptu, preminuo je između dva Svetska prvenstva.

Izabrane vesti

Dijego u Rusiji padao u trans dok je igrala Argentina, ali šampionat u Kataru nije dočekao. Junak nacije, koji je 1986. maltene sam doneo trofej Gaučosima, ostao je do danas najveći fudbalski sin nacije, uz svo poštovanje za Lionela Mesija i njegovu veličinu.

Argentinaca je u Dohi, za sada, reklo bi se – najviše. Ako je suditi po plavo-belim dresovima, po raspoloženju u fan zonama, po zastavama... A, neki od njih su se pobrinuli da Dijego, bar na neki način, bude u Kataru. Momci iz Rozarija poneli su se sobom Maradonu u prirodnoj veličini. Od kartona. I ponosno su stajali da poziraju za fotografiju sa svakim ko je poželeo.

Dijego je najveći, čoveče. Ovo je, na neki način, naša želja da mu se odužimo za sve, da makar ovako bude sa nama prisutan na Mundijalu. A i da nam bude Talija, da se ponovi Meksiko“, kaže Fernando, jedan od momaka iz Rozarija.

Lionel Mesi je najveća nada Argentinaca u osvajanje trofeja koji čekaju od 1986. U međuvremenu su dva puta bili finalisti. Mesi je svoju šansu propustio 2014. u Brazilu, kada je izgubio od Nemačke u finalu, a isto se desilo, od istog rivala i Maradoni 1990. Setio se toga i Lotar Mateus ovih dana i isto konstatovao uz zajedničku fotografiju na instagramu: „Prvo Svetsko prvenstvo bez tebe“.


tagovi

Katar2022Dijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara