Nejmar (©AFP)
Nejmar (©AFP)

PSŽ beži od katarske zamke u koju su upali Dortmund, Siti i Ajaks, derbi kola Lige 1 u Kneževini

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 12:17

Preostale utakmice 15. kola francuskog šampionata odigraće se ove nedelje

Petnaestim kolom će biti završena polusezna u francuskoj Ligi 1, posle mečeva koji su na programu ove nedelje fudbaleri će na pauzu dok traje Mundijal u Kataru. Na programu je sedam utakmica, on će početi duelom Pari Sen Žermena i Oksera od 13 časova, a završiće se derbijem između Monaka i Olimpika iz Marselja, koji se igra od 20.45.

Za PSŽ bi ovaj susret na Parku prinčeva trebalod a bude samo obično odrađivanje posla. Jasno je da povratnik u elitni rang nema šta po kvalitetu da traži protiv skupocenih Svetaca, koji će svakako na pauzu da odu sa prve pozicije.

Izabrane vesti

Pitanje je samo hoće li Kristof Galtije uspeti da motiviše svoje zvezde, kojima misli svakako lete ka Kataru. Ovog vikenda smo već videli saplitanja Borusije iz Dortmunda, Mančester Sitija i Ajaksa, a Parižani ne smeju da upadnu u istu zamku.

Uoči ove utakmice novinari su isprovocirali Galtijea pitanjem o budućnosti Nejmara u Francuskoj. Preciznije, da li će ovo biti poslednji njegov meč u dresu Svetaca, pošto su opet podgrejane priče o njegovom transferu u narednom prelaznom roku.

Svaki put kada me budete pitali o Neju, dobićete isti odgovor. Od 4. jula on je sveprisutan. Svakog dana pokazuje da je čovek za primer, svojim ponašanjem pre, tokom i posle treninga. Ne znam šta će biti posle Svetskog prvenstva. Jasno, izuzetno je motivisan. Međutim, u slučaju da se vrati nezadovoljan ili euforičan iz Katara, možda se njegovo razmišljanje promeni. Lično, ne vidim nijedan razlog zašto Nejmar ne bi igrao za nas i u prolećnoj polusezoni“, kazao je Galtije.

13.00: (1,18) PSŽ (8,00) Okser (18,0)

Što se tiče derbija dana, moramo da napomenemo da je Olimpik Marselj na više nivoa jedan od najupečatljivijih klubova na planeti. Između ostalog, izdvaja se i po bizarnim događajima koji mu donose više štete nego koristi, a upravo takav slučaj imali smo prošlog utorka u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona u kojem je na Velodromu gostovao Totenhem. U finiš se ušlo pri rezultatu 1:1 i fudbaleri Olimpika bili su uvereni da ih remi vodi u Ligu Evrope, međutim, zbog nesnosne buke na tribinama nisu mogli da čuju dobacivanje sa klupe da im je neophodna pobeda, jer je Ajntraht preokrenuo protiv Sportinga. Na kraju su primili još jedan gol i završili sa međunarodnim takmičenjima za ovu sezonu.

Srećom, nekoliko dana kasnije slavili su u prvenstvenom derbiju sa Lionom i donekle oraspoložili šokirane pristalice, ali eventualni poraz od komšijskog Monaka uveo bi ih u novi sukob sa navijačima, poznatim po vrlo kratkom fitilju.

S druge strane, među Kneževima vlada zadovoljstvo što zbog prolaska u osminu finala LE, što zbog dva uzastopna trijumfa u šampionatu. Istina, Tuluz i Anže, kojima su uzeli meru ne spadaju u krem francuskog fudbala. Ali u Ligi 1 nije lako dobijati mečeve u kontinuitetu, pa se Monako napunio samopouzdanjem i blagi je favorit, iako su Paje i drugovi poslednjih godina imali dosta uspeha na stadionu Luj Drugi.

----------------

Sve utakmice francuske Lige 1 ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

FRANCUSKA 1 – 15. KOLO

Petak

Olimpik Lion - Nica 1:1 (0:1)

/Lakazet 89pen - Pepe 38pen/

Subota

Lans - Klermon 2:1 (0:1)

/Said 60, Fofana 68 - Samed 38 ag/

Ren – Tuluz 2:1 (1:0)

/Burižo 25, Kalimendo 58 – Dalinga 55/

Nedelja

13.00: (1,18) PSŽ (8,00) Okser (18,0)

15.00: (2,20) Brest (3,50) Troa (3,50)

15.00: (1,33) Lil (5,20) Anže (9,00)

15.00: (2,55) Monpelje (3,30) Rems (3,00)

15.00: (2,10) Nant (3,35) Ajačio (4,00)

17.05: (2,30) Strazbur (3,40) Lorijan (3,35)

20.45: (2,50) Monako (3,40) Olimpik Marselj (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenLiga 1Francuska Liga 1OkserMonakoMarselj

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara