Demba Ba (©Reuters)
Demba Ba (©Reuters)

PSŽ i Bašakšehir nastavljaju u sredu od 18.55

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 23:50

Susret na Parku prinčeva prekinut je zbog rasističkih uvreda koje je sudija uputio ka napadaču gostujuće ekipe

Neviđena scena u Ligi šampiona, susret između Pari sen Žermena i Bašakhšekira, koji je počeo u 21h po srednjoevropskom vremenu otkazan je posle 24 minuta igre. Najpre su fudbaleri sastava iz Istanbula napustili teren, a onda su se sa njima solidarisali i fudbaleri domaće ekipe, Park Prinčeva je ostao potpuno prazan. Sve je počelo kada je četvrti sudija, Rumun Sebastijan Koltesku, uvredio napadača Bašakšehira Dembu Ba na rasnoj osnovi, to je razbesnelo fudbalere obe ekipe, koji su se okomili na arbitra optužujući ga za razisam.


Izabrane vesti

Pomoćni trener turskog kluba Pjer Vebo je čuo četvrtog sudiju kako glavnom Hateganu prenosi da izbaci bivšeg napadača Njukasla i Čelsija i da ga je pritom oslovio sa "negro". Vebo i Demba Ba su odmah pohitali ka sudiji tražeći objašnjenje, čitava klupa Bašakšehira se digla na noge, nastala je gužva, a posle nekoliko minuta rasprave doneta je odluka da meč bude prekinut.

Francuski mediji su preneli da je Demba Ba na kraju pokušao da smiri situaciju i da ubedi svoje saigrače da se vrate na teren kako bi se utakmica odigrala, ali pojedini fudbaleri istanbulskog kluba su odbili da izađu na teren, te se nisu storili uslovi da se susret okonča večeras.

Francuski Lekip prenosi da je doneta odluka da se utakmica odloži i da se odigra već sutra u terminu od 18.55 po sredonjevropskom vremenu. Susret će početi od 13. minuta, kada je igra u večerašnjem meču prekinuta. Obelodanjeno je i da će biti promenjen kompletan sudijski tim, za glavnog arbitra nastavka postavljen je Holanđanin Dani Makeli.

Podsetimo, Red Bul Lajpcig je večeras slavio kod kuće protiv Mančester junajteda (3:2) i tako overio plasman u drugu fazu takmičenja i izvesno poslao Junajted u Ligu Evrope. PSŽ je dakle definitivno u nokaut fazi elitnog takmičenja, a pošto ima bolji skor u međusobnim duelima sa Bikovima, pobeda protiv Bašakšehira obezbedila bi pulenima Tomasa Tuhela i prvo mesto u grupi. Dakle, susret koji će se sutra nastaviti ima veliki značaj sa Svece, dok jasno Bašakšehir nema plasman kao motiv jer će izvesno ostati na dnu tabele Grupe H.



tagovi

Pjer VeboDemba BaPari Sen ŽermenBašakšehir

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara