Lukas Ernandez (©Reuters)
Lukas Ernandez (©Reuters)

PSŽ zida bedem: Stiže Lukas Ernandez, Bajernova rekordna kupovina ali i prodaja

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 15:10

Parižani završili posao vredan 50.000.000 evra

Serhio Ramos je posle dve godine odlučio da ode, ali neće se to osetiti u ekipi Pari Sen Žermena. Ne samo zbog toga što četvorostruki prvak Evrope sa Realom nije imao značajniju ulogu u pariskom timu, već što je šampion Francuske popunio rupu u srcu odbrane. Ne jednim, nego dvojicom štopera! Posle Milana Škrinjara kojeg su davno dogovorili, Parižani su Markinjosu i Presnelu Kimpembeu pridodali i – Lukasa Ernandeza.

Pao je konačan dogovor, tvrde brojni relevantni evropskim mediji. Bajern je pristao da proda francuskog reprezentativca za daleko manje para nego što ga je pre četiri godine platio Atletiko Madridu. Pari Sen Žermen se obavezao da isplati šampionu Nemačke 40.000.000 evra, a zajedno sa uključenim bonusima Parižane bi kompletan posao mogao da “izađe” oko 50.000.000 evra.

Izabrane vesti

U tom slučaju Ernandez bi, osim što je već sada ubedljivo najskuplje pojačanje u istoriji Bajerna, postao i najveća prodaja Bavaraca. Podsetimo, rekord trenutno drži Robert Levandovski za kojeg je Barselona letos platila 45.000.000 evra.

Ernandez je u Bajern stigao još 2019. godine iz madridskog Atletika za okruglo 80.000.000 evra, ali nije uspeo da opravda uložen novac. Mučio se sa povredama, pa je za četiri sezone odigrao tek 107 utakmica za minhenski klub u svim takmičenjima, a krajem ove sezone obavestio je čelnike kluba da je nezadovoljan i da želi da napusti klub.

U Pari Sen Žermenu su iskoristili priliku i ujedno ispunio Lukasovu želju za promenom sredine. Ekip piše da je Ernandez čelnike Pari Sen Žermena kupio svojim karakterom i polivalentnošću budući da pored pozicije štopera može da odgovori i zahtevima kraj leve aut-linije.

A Bajern k'o Bajern, ništa ne prepušta slučaju i već mu je pronašao zamenu. U toku jučerašnjeg dana dogovorio je sa Kimom Min Džeom lične uslove i sada ostaje još samo da aktivira klauzulu u njegovom ugovoru sa Napolijem.



tagovi

Lukas ErnandezLetnji prelazni rok 2023TransferiPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara