Jovan Marković (© AFP)
Jovan Marković (© AFP)

Pukao transfer Jovana Markovića: Rumuni tražili da postane najskuplje pojačanje Zvezde u istoriji!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 12:02

Crveno-beli nudili 1.000.000 evra i procente

Izgleda da su Rumuni izgubili kontakt sa realnošću. Bar kad je fudbal u pitanju. Reprezentativni im grca u problemima, klupski je na nizbrdici, a čelnici tamošnjih klubova su, izgleda, umislili da mogu da kopiraju Zdravka Mamića, što se najbolje moglo videti na primeru Jovana Markovića. Htela je Crvena zvezda da angažuje centralnog špica Univerzitate, ali je posao propao usled megalomanskih zahteva rukovodilaca Krajove.

Sportski sektor srpskog prvaka jeste „zalegao“ za mladog reprezentativca Rumunije, u njemu video rešenje za spornu poziciju centralnog napadača, kao i dodatnu opciju bonus igrača, ali transfer neće biti realizovan. „Pukao“ je u subotu veče, kad su se na stadionu „Rajko Mitić“ součili sa insistiranjem Rumuna da 21-godišnjeg fudbalera ne puste u Beograd bez ogromne finansijske nadoknade.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, Univerzitatea je za slobodu Markovića tržila celih 3.000.000 evra, što bi momka rođenog u Beogradu učinilo najskupljjim pojačanjem u istoriji kluba. Dosad je 2.500.000 evra izdvojeno kad je Ričmond Boaći dolazio iz Kine, a u lancu zamršeniih odnosa obaveza je bila da se Romi prosledi 3.000.000 evra za potpis Nemanje Radonjića, svi ostali su plaćeni manje, pa i Osman Bukari ovog leta, pošto je Gentu prosleđeno 2.000.000 evra. Marković definitivno jeste potencijal, prošle sezone spakovao je 13 golova u rumunskoj Ligi 1, dobacio do statusa A reprezentativca, ali na Marakani smatraju da nije baš vredan ulaganja 3.000.000 evra koliko je klub iz Krajove ultimativno zahtevao. U kešu, bez bilo kakvih rata ili procenata.

Zvezdina matematika bila je drugačija. Ponuda je glasila 1.000.000 evra i 30 procenata od naredne prodaje, čime bi se verovatno zadovoljili, možda i nadmašili, apetiti Univerzitate kroz koju godinu. Kako u Krajovi nisu bili spremni za takav vid saradnje, a crveno-beli nisu želeli da plate 3.000.000 evra transfer je pukao. Iako je na njemu insistirao Marko Marin, kao novi šef skaut službe.

Zvezda svakako nastavlja potragu za špicem, i dalje se priča o Mbvanu Ali Samati iz Fenerbahčea, na koga Turci ne računaju. I da je angažovan, Marković bi bio tek druga opcija, više igrač za rotaciju nego nosilac. Zato je prvak Srbije i dalje aktivan na tržištu, da nađe profil provog špica.


tagovi

Jovan MarkovićFK Crvena zvezdaUniverzitatea Krajova

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara