Jovan Marković u dresu Rumunije (©AFP)
Jovan Marković u dresu Rumunije (©AFP)

Reprezentativac Rumunije na pragu Zvezde, imaće status bonusa

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 09:30

Postignut je navodno dogovor oko višegodišnje saradnje sa Jovanom Markovićem

Radi se u Crvenoj zvezdi punom parom na dovođenju napadača. U žižu javnosti je pre nekoliko dana isplivao nekadašnji član Aston Vile Mbvana Ali Samata, kojeg je u Fenerbahčeu precrtao novi trener Žorž Žezus. Potpuno neočekivano pojavilo se još jedno ime i dogovor je navodno već postignut. Žurnal prenosi da je pred potpisom višegodišnjeg ugovora sa srpskim šampionom mladi napadač Jovan Marković.

Dosadašnji fudbaler Univerzitatee iz Krajove rođen je 2001. godine u Beogradu, pa će imati i status bonusa. U sezoni za nama postigao je 13 golova za rumunski tim.

Izabrane vesti

Ima srpski pasoš, ali se veoma mlad sa porodicom preselio u Rumuniju. Otac mu je Srbin, a majka Rumunka iz Oltenije, pa su se preselili baš u to mesto.

Njega je rano zapazila Univerzitatea i brzo uzela pod svoje. Prošao je kompletnu omladinsku školu u Krajovi, a u seniorskom fudbalu je debitovao sa 16 godina i devet dana, protiv Kluža. Prošlu sezonu je proveo u Akademici iz Klinčenija, gde je stekao neprocenjivo iskustvo, pa je ove sezone napokon dobio značajniju ulogu u Univerzitatei. Na 18 prvenstvenih mečeva je Marković postigao šest golova.

U septembru je 21-godišnji napadač dobio šansu da debituje za Rumuniju, kako bi definitivno izgubio mogućnost da obuče dres Srbije. U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru je odigrao 14 minuta protiv Islanda (2:0), a zatim je bio starter protiv Lihtenštajna (2:0) i Makedonije (0:0). Protiv Lihtenštajna je zabeležio asistenciju, prvu u nacionalnom dresu.


tagovi

FK Crvena zvezdaJovan MarkovićUniverzitatea KrajovaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara