Milan Milanović (©Reuters)
Milan Milanović (©Reuters)

Radnik ozvaničio: Milanoviću uloga spasioca

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.11.23. | 12:21

Iskusni strateg će drugi put u karijeri sesti na klupu Surduličana

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Dugo je trajala potraga Surduličana za naslednikom Zorana Ljubinkovića. Čitavih devet dana nakon što je saopštena vest o sporazumnom raskidu ugovora sa dotadašnjim šefom stručnog štaba, Radnik je danas ozvaničio ime novog trenera. U pitanju je Milan Milanović, trener sa velikim iskustvom na srpskoj superligaškoj sceni.

Izabrane vesti

Pominjao se najpre Radoslav Batak, ali i da njega interesuje samo klub koji se bori za plasman u vrhu tabele. Stizale su informacije da Radnik želi doskorašnjeg selektora mlade reprezentacije Srbije Dušana Đorđevića. Mediji u Bosni i Hercegovini slali su u Surdulicu Denisa Ćorića, ali je poverenje uprave Radnika ipak dobio strateg koji je već sedeo na klupi kluba sa juga Srbije, u sezoni 2018/19, kada je Radnik završio takmičenje u Superligi na 10. poziciji.

Milanović je prošle sezone u luku spasa uveo subotički Spartak, predvodivši ga uspešno u finišu prvenstva u plej-autu, a prethodno je radio u brojnim domaćim klubovima – Hajduku iz Kule, OFK Beogradu, Novom Pazaru, Radu, niškom Radničkom, Zemunu, ali i u inostranstvu - u Moldaviji, Jermeniji i Kazahstanu.

Obaviće 60-godišnji trener prvi trening sa novom ekipom u utorak, a debi imati u subotu, u 16. kolu Mozzart Bet Superlige protiv lučanske Mladosti na domaćem terenu. Čeka ga izuzetno nezahvalan zadatak, Radnik je poslednji na tabeli, sa devet bodova i samo jednom pobedom u dosadašnjem toku sezone, a svega dva osvojena boda u poslednjih devet kola.



tagovi

RadnikMozzart Bet SuperligaMilan Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara