Boris Radunović (©AFP)
Boris Radunović (©AFP)

Radunovićev Kaljari bez Falka u Bariju traži kartu za Seriju A

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 15:53

Revanš meč baraža Serije B na programu je u nedelju od 20.30 časova

Odlučujuća utakmica u baražu italijanske Serije B na programu je ove nedelje. Bari posle 12 godina ima idealnu priliku pred svojim navijačima da se plasira u Seriju A, u goste mu u revanš meču finala baraža ove nedelje od 20.30 časova dolazi Kaljari.

Posle 1:1 na Sardiniji pre tri dana, Bari kod kuće ima ulogu blagog favorita. Pogotovo zato što mu je i remi dovoljan večeras, pošto je u ligaškom delu bio bolje plasiran od Kaljarija za pet poena.

Izabrane vesti

Kaljari je pre tri dana poveo već u 9. minutu golom Đanluke Lapadule, a Valid Čedira krajem prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac za izjednačenje. Ipak, Bari je uspeo na kraju da izbegne poraz, u 96. minutu je imao novi penal, ovog puta je veteran Mirko Antenući bio precizan i uspeo je da savlada srpskog golmana Borisa Radunovića.

Radunović će biti među stativama i večeras, dok pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde Filipo Falko opet neće biti u protokolu. Krilni napadač je poslednji meč za Kaljari odigrao još u aprilu, 12 minuta protiv Parme. Nedugo posle toga je njegov klub saopštio da sa Falkom neće biti produžena saradnja i on će se vratiti po završetku sezone u Beograd. Sa Zvezdom ima još godinu dana ugovora.

20.30: (2,70) Bari (3,05) Kaljari (2,80)

Propustio je Falko ionako sva tri ovosezonska okršaja sa Barijem. Prvi, u septembru prošle godine, presedeo je na klupi, a njegovi saigrači su izgubili sa 1:0. Posle toga, remi 1:1 u februaru ove godine gledao je od kuće, zbog povrede, a nije bio u protokolu ni u četvrtak.

Kaljari je ispao iz Serije A prošle godine, a uprava je verovala da će Fabio Liverani uspeti ekspresno da ga vrati u elitu. Međutim, rezultati su bili loši, pa je Italijanski trener smenjen u decembru. Zamenio ga je iskusni Klaudio Ranijeri, koji je podigao ekipu dovoljno da kroz baraž dođe u priliku da izbori promociju.

Što se tiče Barija, njega nismo gledali u eliti od sezone 2010/2011. Bila mu je to ukupno 30. godina u Seriji A, a posle ispadanja tim sa juga Italije je upao u ogromne finansijske probleme. Zbog toga je morao da krene 2018. iz četvrtog ranga, prošle godine je izborio promociju u Seriju B, a sada već posle godinu dana ima priliku da preskoči još jedan sprat.

Podsetimo, lift za Seriju A su ranije uhvatili Frozinone i Đenova, dok su iz elite u Seriju A ispali Kremoneze i Sampdorija. Poslednjeg putnika dobićemo večeras, posle duela Specije i Verone.

SERIJA B – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

20.30: (2,70) Bari (3,05) Kaljari (2,80) - prvi meč 1:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BBoris RadunovićFilipo FalkoBariKaljari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara