Darko Lazović (©AFP)
Darko Lazović (©AFP)

Ko ispada iz Serije A - Specija ili Verona?

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 14:53

Meč odluke u Ređo Emiliji

Čitavih 38 rundi Serije A nisu bile dovoljne da se odrede tri ekipe koje se sele u niži rang. Prvi put od sezone 2004/2005, o poslednjem putniku u Seriju B će da odlučuje dodatni meč. Specija i Verona boriće se za spas na neutralnom terenu u Ređo Emiliji (20.45).

Ligaški deo italijanske elite tek je završen, a ako vam već nedostaje Serija A, ne očajavajte. U nedelju uveče doneće nam još jedan događaj. To je najmanje 90 minuta dodatne zabave i napetosti. Na stadiona Mapei u Ređo Emiliji odlučivaće se ko ostaje u ligi, a ko ispada. Speciju i Veronu imali su isti bodovni saldo, pa će Italija posle 18 godina ponovo videti dodatni duel.

Izabrane vesti

Specija je završila na 18. mestu i bila je drama do poslednjih minuta. Tim iz Ligurije je u finalnoj rundi igrao na Olimpiku, gde se suočio sa Romom. Međutim, Murinjovi momci su imali svoje planove i takođe su morali da pobede kako bi se domogli kvalifikacija za sledeću sezonu Lige Evrope. Dugo je to izgledalo kao remi, što bi više obradovalo Speciju, ali je na minut do kraja argentinski mag Paulo Dibala odlučio da bodove ostavi u Večnom gradu.

20.45: (2,90) Specija (3,00) Verona (2,70)

Pod trenerom Leonardom Sempličijem, koji je u Liguriji od kraja februara, bile su samo dve pobede u 15 prvenstvenih utakmica. Šest remija i sedam poraza zaokružuju ispodprosečan skor. Osvrćući se na proteklih 12 mečeva, Specija je ostvarila samo jednan trijumf, a šest puta u ovom periodu Orlovi su poraženi. Bjankoneri imaju treću najslabiju odbranu u ligi i izgubili su 12 od 19 utakmica u gostima, uz samo 13 postignutih golova tokom cele sezone na strani.

Verona je imala sličnu ulogu, ali za razliku od Specije, nije delovala tako spontano i energično protiv Milana. Na kraju je primila tri gola, pa je i njen san o spasu morao da sačeka. U slučaju nerešenog rezultata produžeci će biti preskočeni, a ispadanje će biti odlučeno penalima.

Mentalni aspekt tima iz Grada ljubavi ne treba potceniti, jer bi mogao da se pokaže kao značajna prednost za meč "pobedi ili ispadni". Tim trenera Marka Zafaronija je u poslednje vreme beležio bolje rezultate od rivala. Iako tri pobede iz prethodnih deset mečeva još nisu blistave vrednosti, osvojili su žuto-plavi znatno više poena u odnosu na Speciju. Darko Lazović, srpski reprezentativac i važan šraf Verone, nalazi se u konkurenciji za meč odluke...

SERIJA A - BARAŽ ZA OPSTANAK (REĐO EMILIJA)

Nedelja

20.45: (2,90) Specija (3,00) Verona (2,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Serija ASpecijaVeronaDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara