Rafinja (Reuters)
Rafinja (Reuters)

Rafinja odbio Lids, smeta mu izlazna klauzula od 84.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 19:43

Pregovori o novom ugovoru su trenutno na mrtvoj tački, dok Barselona, Bajern i Liverpul razmišljaju o Brazilcu

Uz reprezentativca Engleske Kalvina Filipsa, Brazilac Rafinja je najvrednije što Lids ima u svom igračkom kadru. Nije tajna da se poslednjih meseci solidan broj evropskih velikana interesovao za krilnog fudbalera čiji odlazak Jorkširci žele debelo da naplate. Jer ne postavlja se pitanje da li će Rafinja podići karijeri na viši stepenik, već kada i koliko će to koštati njegovog narednog poslodavca.

Brazilski UOL, često vrlo precizan sa informacijama vezanim za domaće fudbalere, tvrdi da je Rafinja odbio prvi pokušaj uprave Lidsa da sa njim produže ugovor koji ističe 2024. godine. Momku iz Porto Alegrea se nije dopala visina izlazne klauzule koja je postavljena na 84.000.000 evra. Vođen mišlju da će ogromna suma odbiti interesente za njegove usluge, Brazilac je odlučio da ponudu ne prihvati, a do sada su se konkretno raspitivali Barselona, minhenski Bajern i Liverpul koji je zimus već doveo Luisa Dijaza.

Izabrane vesti

Iako je Lids želeo da mu podigne platu za duplo, a prema nezvaničnim informacijama, kao najplaćeniji igrač Lidsa na Eland roudu godišnje zarađuje oko 4.000.000 evra, Rafinja je bio deciciran šta mu u novom ugovoru smeta. Klub nije imao sluha za njegove želje, pa su i pregovori dovedeni u ćorsokak i trenutno su prekinuti i za sada nema predviđanja kada će biti otvorena nova runda.

Juče smo pisali da je Aston Vila spremna da na leto napadne Kalvina Filipsa sa 70.000.000 evra, a ako neko od pomenutih velikana krene po Rafinju na leto, u redovima Premijerligaša mogli bi debelo da se opare i prihoduju i do 140.000.000 evra. Doduše strategija Lidsa u letnjem prelaznom roku u velikoj meri zavisiće od toga hoće li klub zadržati status premijerligaša, ili će se preseliti u Čempionšip, a nakon dve vezane pobede, ozbiljno je povećao sebi šanse za opstanak.

Rafinja koji je oktobra 2020. godine stigao u Lids iz Rena za 18.600.000 evra, a koji je pre toga nastupa za Sporting i Vitoriju Gimaraeš, ove sezone ima devet golova i tri asistencije na 27 nastupa u Premijer ligi. Poređenja radi, prošlu takmičarsku godinu u engleskoj eliti završio je sa šest pogodaka i devet asistencija.



tagovi

RafinjalidsLids JunajtedBajern MinhenBarselonaLiverpul

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara