Kalvin Filips (Reuters)
Kalvin Filips (Reuters)

Biće Vila na letnjoj pijaci sila: Spremno 70.000.000 za vezistu Lidsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 16:45

Džerard uveliko traži veznog fudbalera, a novi igrač na vrhu liste želja je Kalvin Filips

Pokazao je Stiven Džerard u januarskom prelaznom roku da je rešen da u ojača vezni red. Nudila je Aston Vila oko 40.000.000 evra za Brajtonovog Iva Bisumu, nakon što su Galebovi zahtevali preko 50.000.000, pokušala je da dovede Rodriga Bentankura, ali prema pisanju britanskih medija, među kojima se prvi javio ugledni Tajms, birmingemski klub ima novu metu i zbog nje je spreman da debelo prebaci klupski rekord u visini transfera - spremno je 70.000.000 evra za Lidsovog Kalvina Filipsa.

Vest koja pokazuje da bi Vila mogla da bude ozbiljan igrač na predstojećoj letnjoj pijaci. Nije bila za potcenjivanje ni leta 2021. nakon što joj se posle prodaje Džeka Griliša u kasu slilo 117.000.000 evra, od čega je oko 100.000.000 potrošila na Emilijana Buendiju, Leona Bejlija i Danija Ingsa. Buendiju je sa 38.400.000 obeštećenja učinila klupskim rekorderom, a u januaru je dovela Luku Dinja za još 30.000.000.

Izabrane vesti

Očigledno je da Vila ima novac potreban da se sastavi tim koji će naredne sezone biti konkurentan da se bori za Evropu. To je svakako ambicija Stivena Džerarda koji želi da Daglasu Luizu i Džonu Meginu omogući adekvatnu podršku na sredini terena, odnosno da da dobije novu, podjednako kvalitetnu, ako ne i još dominantniju opciju u manevru.

Ove sezone Filips ima velikih problema sa povredom kolena zbog koje propustio čak 14 prvenstvenih utakmica od decembra. Čeka povratak na terenu u dresu Lidsa koji je užasnim rezultatima u poslednja skoro tri meseca pokazao koliko mu nedostaje reprezentativac Engleske.

Filips je za selekciju Gordog Albiona debitovao osmog septembra 2020. godine i od tada upisao čak 19 nastupa uključujući i ulogu standardnog zadnjeg veznog na putu do i u finalu Evropskog prvenstva u kojem je njegova reprezentacija izgubila od Italije posle penala.

Sa 26 godina, Lids je jedini klub za koji je nastupao i to čak 226 puta uz učinak od 14 golova i 13 asistencija, ali postizanje i nameštanje golova nisu razlozi zbog kojih je Vila spremna da plati basnoslovnu sumu novca, razmera kojih su poslednjih godina bile zamislive jedino kada se priča o članovima velike šestorke.


tagovi

Aston VilaKalvin FilipsLids JunajtedStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara