Rajko Brežančić
Rajko Brežančić

Rajko Brežančić: Samo u Srbiji igrač je mator sa 29 godina

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.07.19. | 14:02

“Dvaput sam hteo da batalim fudbal”, kaže novi levi bek Partizana

Decenijski problem. Kako koji levi bek dođe u Partizan prinuđen je da se bori sa žestokim istorijskim nasleđem. Skoro deset godina pokušavaju crno-beli da nađu rešenje za taj deo terena i mada je bilo povremenih uspeha – i te kako – u vidu Marka Lomića i Vladimira Volkova, mnogo je veći broj onih koji u Humskoj 1 nisu prošli.

Bilo da su izdanci škole (Aleksandar Lazevski, Stefan Aškovski, Nemanja Petrović, Miroslav Bogosavac, Zlatan Šehović), bilo stranci (Džozef Kizito, Mohamed el Monir), bilo fudbaleri sa strane (Nikola Leković, Aleksandar Subić, Nemanja G. Miletić, Nemanja Antonov i Slobodan Urošević).

Izabrane vesti

I onda se pojavio Rajko Brežanćić, kao rešenje po ukusu Sava Miloševića.
“Ne mogu kažem da ću biti najbolji igrač Partizana, ali obećavam da ću dati sve od sebe. Kad podvučemo crtu na kraju mandata, videćemo šta sam uradio”, skromno poručuje novi levi bek crno-belih posle ozvaničenja trogodišnje saradnje i prve utakmice u dresu kluba iz Humske posle deset godina.

Sinoć je igrao protiv Olimpije u Ljubljani i jasno mu je da nije pružio maksimum.
Nisam igrao pet meseci pre ovoga. Samim tim, nisam ni zadovoljan učinkom. Bilo mi je bitno da se istrčim, pokušaću što pre da uhvatim formu, verujem da kondicioni trener može da me spremi, osećam se članom porodice, ako želimo da napravimo velike stvari moramo da gajimo familijanrne odnose”.

Brežančić je još pre mesec dana označen željom Partizana, čekalo se da predsednik Malage potpiše raskid ugvora i omogući mu da kao slobodan igrač dođe u Humsku.
Hvala stručnom štabu i upravi na strpljenju. Iza mene su dve najteže sedmice u životu, taj posao se završava za minut, a mi smo čekali predugo. Zato osećam odgovornost da se upravi i ekipi odužim kvalitetnim partijama. Poslednja godina u Španiji mi je bila katastrofalna, Ueska jeste ušla u Primeru, ali došlo je do smene trenera, govorili su mi da ću igrati, a kad bi na red došla utakmica nisam bio u kombinaciji. Bio sam u kontaktu sve vreme sa Partizanom, ali nisam verovao da me stvarno žele. Na kraju me je ubedio trener Milošević, zbog njega sam došao, jer je Partizan uvek Partizan. Uostalom, smatram da mogu da pomognem, ne bih dolazio da je drugačije. Ionako mi niko ne garantuje mesto u prvih 11”.

Sa Savom Miloševićem

Pre deset godina Rajko je bio daroviti klinac u “Zemunelu”, dobijao je priliku kod trenera Slaviše Jokanovića, ali je platio cenu snažnoj konkurenciji u vidu Marka Lomića i Ivana Obradovića.
Sad imam 29 godina, neko će reći – mator igrač, međutim, to se kaže samo u Srbiji. Sve dok pruža maksimum, fudbaler nije mator. Dvaput sam, po odlasku iz Humske, razmišljao i da batalim fudbal, kad sam bio u Metalcu i Bežaniji, međutim, posle me dovede Čuka, pa odem u Alkmar, odatkle u Španiju i evo me sad, opet među svojima”, zadovoljan je Rajko Brežančić, uveravajući da se ništa nije promenilo u odnosu na prvi mandat. “Partizan je uvek Partizan, najveći klub u Srbiji. Neću da garantujem plasman u Ligu Evrope i osvajanje titule, ali garantujem da ćemo ovi momci dati sve od sebe i tad neće biti nikakvih problema”.

SADIK JE IZUZETAN, RIKARDO DA SE PRODA

Rajko Brežnačić centrira levom, Umar Sadik pakuje glavom. Možda bude zanimljiva kombinacija letošnjih novajlija Partizana.
Vežbaćemo na treninzima. Odigrao je Sadik izuzetno protiv Olimpije, izuzetan je špic”.

A Rikardo?
“S njim razgovaram da ne zaboravim španski. Nadam se da će što pre realizovati transfer koji svi čekamo, obezbediti sebe i porodicu”.

(FOTO: MOZZART Sport/Aleksandar Joksić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara