Foto: Reuters
Foto: Reuters

Randersova besprekorna forma na ispitu pred šampionom Danske

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 11:50

Kvota da Mitjiland u gostima pobeđuje Randers 2,00, najveća na svetu!

Randers se ne šali. Vezao je šest prvenstvenih pobeda i zategao odbranu kao nijedan tim danske Superlige. Međutim, na Sefeus park stiže šampion, besan posle poraza od Sonderjiska u prošlom, 15. kolu i svestan da je domaćin godinama unazad navukao težak kompleks zbog nemoći u međusobnim duelima.

Ovo je meč na kojem Randers ima priliku da pokaže da li je dorastao merenju sa momcima iz visokog društva. Mitjiland, činjenica je, igra nešto slabiju sezonu nego u odnosu na 2020. godinu, ali bi ga trijumf primakao na samo bod zaostatka u odnosu na lidersku poziciju koju drži Brendbi. Vukovi su prošle sezone bili impresivni, ubedljivo stigli do naslova prvaka sa devet bodova više od vicešampiona Kopenhagena. Uz to imali su gol razliku +28 i samo 14 primljenih golova na 26 utakmica. Ove sezone ne nameravaju da predaju trofej bez borbe.

Izabrane vesti

Brojke Mitjilanda u međusobnim mečevima su impresivne. Nije izgubio od Randersa 20 puta uzastopno, u seriji je od devet pobeda, a isto toliko trijumfa vezao je na stadionu na kojem danas gostuje i nikada u tom periodu nije postigao manje od dva gola.

Gosti su poprilično raznovrsni po pitanju napadačkih opcija. Obično nastupaju u formaciji 4-2-3-1 sa nekadašnjim fudbalerom Selte Pioneom Sistom na levom krilu, odnosno talentovanim Andresom Drejerom na desnom. Drejer je momak koji ima samo 22 godine i već po pet golova i asistencija na 13 ovosezonskih utakmica, tako da nije nemoguće da mu ova sezone bude odskočna daska za transfer u neku od kvalitetnijih evropskih liga.

Jedan od najefikasnijih načina da se zaustavi ekipa Randersa jeste da se zatvore svi prilazi golu Alhađiju Kamari. Napadač iz Sijere Leone je ove sezone postigao sedam pogodaka, od toga pet u poslednjih šest utakmica. Na svakoj od njih ekipa Tomasa Tomasberga osvajala je po tri boda.



tagovi

Randers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara