Komentari na vest

Rangnik upozorava: Nije ovo nuklearna nauka, ne fali nam tehnika, nego neko ko hoće da uđe u duel

G

Gost5554

pre oko 2 godine

Nije trener ali je sve upravu. Uostalom na prstima jedne ruke jedva da izbrojis trenere za top nivo. Kad ste videli Pogbu da ukliza na neku loptu pa i da se pobije za loptu? Nece oce se isprlja, sramota ga. Megvajer ne zna i da hoce kao i ostatak tima sem Bruna tu i tamo.. Pogledajte Modrica vrhunski tehnicar i borben u svakom duelu ne da jednostavno da ga prodjes u 36 godini, takvi su i ostali iz top 5 klubova sveta sem Psg-a, oni se i ne vracaju pozadi. Cuvena Barselona sa Xavijem, Iniestom i tom druzinom nisu bili u duelu top,niti im je to trebalo,dobro su disali za vratom protivnicima i bili su pismeni toliko puno da su sve predvidjali unapred u presingu ili bez tako sto su bili na svojim pozicijama u pravo vreme na pravom mestu. Sem toga od njih su se plasili svi da ne izgube loptu, jer onda ide vrteska i ringišpil radi. Sta sam hteo da kazem/ ta Barselona nije imala presing ovog Liverpula, ali je na mozak tehnicki tako dobro cuvala loptu uz prodornost ka golu da je to za mene navijaca Liverpula najjaci tim ikad vidjen u istoriji fudbala i njima nije bila potrebna izrazita fizicka snaga za duele, trkanje.. Sto znaci moze da se igra na dva nacina uz par sistema formacije/ 1. Cist tehnicki talenat skoro celog tima uz podrazumevanu fizicku kondiciju za top 5 klubova sveta. 2. Cista Fizicka snaga uz dva tehnicara top klase i ostali neki zadovoljavajuci nivo u tih top 5 klubova. 3. Igra iz drugog plana i raznog svastaraja koji uglavnom nikad ne osvoje to mislim na Evropu sa tim načinom, to su ti sistemi 3 5 2, 3 4 3. Znaci dva nacina igre do krova Evrope.

Falični Tom

pre oko 2 godine

Junajtedu treba pre svega uređenje kluba. Svako svoj posao da radi. Sportski sektor svoj, marketinški svoj. Igrači da igraju a ne da smišljaju unapred izgovore za loš rezultat. Da se igra za klub a ne za platu. Jer jedino je tako Junajted postao to što jeste. Igrači su igrali zato što je Junajted jedan od najvećih svetskih klubova a ne zbog masnih čekova. Pritom mora se izvući maksimum iz svakog igrača. Junajted je uvek imao ićneke igrače koji su bili prosek ali su srcem to nadoknadili. Ko god da dođe, mnogo je veliki posao pred njim.
P

Peki30

pre oko 2 godine

Ranging.gresi. Junajted nema ni tehniku, koju.jedini Siti ima u ligi, ali ni fiziku i agresiju, ko Liverpul. Bice da je svestan da bi da napravi.tehnicki tim morao.dovesti jos 10 bruna fernandesa, koji bi.jedini od.Junajtedovih igraca mogao igrati.u Sitiju. Posto to ne moze onda bolje igrati na tempo i agresiju ko Liverpul

07.08.16

pre oko 2 godine

Ragnik je teski teoreticar,sve zna"na papiru",u praksi vidimo kako ide.
d

drago10

pre oko 2 godine

mislim da u ovom tekstu piše na par mesta da je izjavio da to nije lagan posao, tako da tvoj komentar nema smisla
U

Uo

pre oko 2 godine

Ne vidim nikakvu Ragnikovu ideju, ne mislim da je trener za Junajted, miljama je daleko, ali ovo sto kaze sve stoji. Po svim parametrima koji racunaju pretrcane kilometre i duele, Junajted je vec godinama uvek na samom zacelju takve tabele. A oni koji osvajaju ligu, Siti i Liverpul su uvek u prvih 5 timova koji najvise trce. To mozda ne pravi rezultat u Italiji, ali u PL je broj 1. Pogotovo presing. Siti i Liverpul otkad igraju od pre neku godinu jak i iscrpan presing, timove sa sredine tabele dobijaju strahovito rutinski, kao nikad. Ruse rekorde po broju osvojenih bodova u sezoni. Pogledajte otkad je Arsenal zaigrao takav presing, izgubio je samo od Sitija i Liverpula, timove sa sredine tabele pobedjuju nekako lagano da laganije ne moze. Stoperi u takvim timovima su i dalje balvani koji pod presingom ne znaju sta da rade. To daje najvece rezultate u PL, ali je naravno i najzahtevnije igrati takav fudbal, a Junajted nema licnosti koje bi htele toliko da se daju.
P

Pedja108

pre oko 2 godine

Ovaj je veliki strucnjak. Gde god je bio, napravio je i ostavio haos. Svugde je uspeo da unazadi tim koji je trenirao. Secam se i kad je Mancester posle Fergusona doveo onog trenera Evertona, koji je trener za sredinu tabele, a ne za vrh. Posle njega, ovo im je drugi najveci promasaj. Moze da se shvati da neki tim ima odredjene nedostatke, fali ti neka pozicija i slicno, ali je trener onda tu da iskoristi prednosti svojih igraca, da zamaskira mane, smisli neke akcije, proigravanja i zahvaljujuci tome pravi bolje rezultate. Ovaj je samo filozof, a u fudbal se ne razume.
I

Izdaja U Tem Denveru

pre oko 2 godine

“onog trenera evertona”… time si sve rekao o svom poznavanju fudbala. Dejvid Mojes je sjajan trener, daleko od toga da je za sredinu tabele. Godinama je everton bio trn u oku svima, uvek su bili oko 5-6 mesta. Sad sa vest hemom belezi sjajne rezultate. Nije njega fergi slucajno odabrao kao svog naslednika. Prosto, nije mu pruzeno dovoljno vremena i poverenja. Da je on ostao, siguran sam da bi junajted trenutno bio kandidat sa titulu.
S

Slepi Gost

pre oko 2 godine

Vidis da ima 108 godina pa zaboravio..