Ralf Rangnik (©Reuters)
Ralf Rangnik (©Reuters)

Rangnik upozorava: Nije ovo nuklearna nauka, ne fali nam tehnika, nego neko ko hoće da uđe u duel

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 11:52

I Sitiju i Junajtedu je trebalo pet godina da sastave šampionske sastave, kaže trener Mančester junajteda

Navikli su se na titule krajem prošlog i početkom ovog veka, ali pehari već neko vreme zaobilaze Old Traford. Štaviše, Mančester junajted će u finišu sezone voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona, a navijači su svakako očekivali više od pedantnog Ralfa Rangnika. Šef stručnog štaba posrnulog velikana, koji će od leta preuzeti ulogu savetnika, ističe ipak da je za selekciju šampionskog tima potrebno vreme, a Junajted ga u poslednjim sezonama nije najpametnije trošio.

Tako je i došao do toga da mu fale – mišići. I brzina. Zbog čega Rangnik kaže da će mu biti potrebno još vremena da formira ekipu kadru da se porva sa Mančester Sitijem i Liverpulom. Dolasci Kristijana Ronalda, Džejdona Sanča i Rafaela Varana nisu ga ni primakli vodećim engleskim silama.

Izabrane vesti

Pre svega toga, moraće Junajted da izabere novog trenera. Da li Erika Ten Haga, Maurisija Poketina ili nekog trećeg? I to je pitanje od milion dolara, smatra nemački strateg.

I Mančester Siti i Liverpul su građeni i selektirani u periodu od pet do šest godina. I jedni i drugi uz jasno shvatanje kako trener želi da igra. Rekao sam upravi da to mora da se uradi. Novi trener mora da bude jasan: kako želi da igra i kakvi su mu igrači potrebni za takvu igru? Onda dolazimo do DNK ekipe, do brzine, fizike, tempa. Šta nam je potrebno? Ovom timu ne nedostaje tehnika, ali bi mu dobro došla fizika”, kaže Rangnik.

Primer pronalazi u subotnjem remiju sa Lesterom (1:1) koji je Junajted ostavio na sedmom mestu na tabeli Premijer lige sa tri boda zaostatka za četvrtom pozicijom. Kad je Keleči Iheanačo postigao izjednačujući gol za Lester niko ga nije ispratio. I tu je problem. U glavama igrača.

Ne fali nama karakter, ali je očigledno da nam nedostaje fizika u nekim trenucima. U jedan na jedan duelima. Razgovarali smo o jednom detalju, kontranapad u kome su dobili dva duela u dve sekunde. Isto se dešavalo i u nekim drugim momentima. Kad god je bio fizički kontakt – mi smo bili drugi. Moramo tu da budemo bolji, i u ovoj sezoni, još više u narednoj”.

21.00: (3,90) Kristal Palas (3,50) Arsenal (2,10)

Pitanje je samo kako?

Bilo je mnogo trenutaka u kojima smo mogli da budemo dinamičniji, snažniji i agresivniji, ali nismo. Da budem iskren, mora da je i malo i do DNK igrača. Teško je tehnički sjajnog igrača izazvati na fizički duel, a mi imamo podosta tehnički potkovanih igrača. Nije to do razmišljanja, to je u genu igrača, a to je teško promeniti”.

Naravoučenije, fudbal odavno više nije onaj u kome možeš da imaš 11 majstora, a da nijedan neće da trči. Potrebne su ti i one uporne radilice. Zato Rangnik poziva upravu da se što pre odluči za novog trenera i da mu obezbedi pojačanja po ukusu.

Nije to nuklearna nauka. To mora da se uradi. Nije nužno da traje tri ili četiri godine. Možda bi za dva ili tri prelazna roka situacija mogla da bude drugačija”, optimistično će Rangnik.


tagovi

Ralf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara