Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Rašford se vraća, Junajted s bodom overava Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 10:15

Premijer liga: Nekada veliki derbi Engleske za titulu, Mančester – Čelsi, sada je daleko od toga (21.00). Domaćin još strepi za mesto u evroeliti

Nekada su Mančester Junajted i Čelsi igrali za titulu u Engleskoj, danas su i jedni i drugi, posebno Plavci, daleko od borbe za krunu. Siti dominira poslednjih godina. Debitantska sezona Erika ten Haga ide kao hepiendu.

Doneo je Holanđanin trofej Liga kupa posle sušnog perioda Ole Gunara Solskjera i Ralfa Rankgnika, igraće narednog meseca u finalu FA kupa sa Građanima, a dva meča pre kraja, Crvenim đavolima samo bod treba da bi i matematički obezbedili plasman u Ligu šampiona i vrati se tamo gde im je i mesto.

Izabrane vesti

Čelsi ima košmarnu sezonu. Frenk Lampard se pokazao kao promašaj, kao i njegov prethodnik Grejam Poter, pa će novi menadžer Maurisio Poketino imati pune ruke posla naredne sezone. Plavci igraju za čast, dok domaćini žele pre poslednjeg kola da obezbede evrolitu.

21.00: (1,65) Mančester Junajted (3,70) Čelsi (5,60)

Liverpul ima tri boda manje, mnogo bolju gol-razlike, pa je sve jasno pred odloženi meč 32. kola na Teatru snova.

Dobra vest za domaćina je da se prva zvezda tima Markus Rašford vraća u tim. Nije 100 odsto spreman, ali bi mogao da dobije minute u meču sa Čelsijem. Engleski reprezentativac je propustio dva poslednja meča, prvo zbog povrede, a onda i bolesti. Vratio se treninzima ove nedelje i u konkurenciji je za tim.

Rašford ima na kontu čak 29 golova ove sezone.

Izgleda prilično dobro, ali moramo još da procenimo njegovo stanje”, rekao je Ten Hag.

Domaćin ne može da računa i na Fila Džonsa, Martineza, Zabicera i Van de Beka. Lampard je potvrdio da se u tim vraća Žoao Feliks posle propuštanje nedeljnog meča sa Sitijem na Etihadu (0:1). Francuski defanzivac Benoa Badiašile je zaradio težu poredu i završio je sezonu.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MARKUS RAŠFORD DA ZATRESE MREŽU ČELSIJA JE 3,00.

Gosti ne mogu da računaju i na Kukurelja, Risa Džejmsa, N’Gola Kantea i Mejsona Maunta. U engleskim medijma se danima spekuliše sudbina veziste Čelsija, a piše se i o interesovanju Junajteda.

Mančester nije poržen na Old Trafordu u svim takmičenjima u 2023. godini. Ima čak 13 pobeda, tri remija i samo jedan proaz u šampionatu. Čelsi je samo pet puta slavio na 19 mečeva van svog Stamford Bridža. U prvom delu sezone bilo je 1:1 u Londonu. Na pet poslednjih mečeva ovih timova nije bilo pobednika, od toga tri vezana je bio rezultat – 1:1, a pre toga su dva meča završena bez pogodaka.

PREMIJER LIGA – ODLOŽENI MEČEVI 32. KOLA

Sreda

Brajton - Mančester Siti 1:1 (1:1)

/Enkiso 38 - Foden 25/

Četvrtak

21.00: (1,65) Mančester Junajted (3,70) Čelsi (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedČelsiMarkus Rašford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara