(Star sport)
(Star sport)

Raspored Lige nacija: Srbija kreće sa Špancima, a završava sa Dancima

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 10:50

Od septembra do novembra po dve utakmice svakog meseca

Najjače do sad. Bar što se tiče Srbije. U prvom izdanju bili smo učesnici C divizije i lako prešli u viši razred, u naredna dva se takmičili sa timovima B ranga, ali pošto smo prethodni put i to društvo nadmudrili došlo je vreme da vidimo kako izgleda elitni fudbal u Ligi nacija.

Uverićemo se već od jeseni, kad počne četvrto izdanje njamlađeg UEFA reprezentativnog takmičenja. U četvrtak smo žrebom smešteni u Grupu 4 A divizije, gde će nam protivnici biti Španija, Danska i Švajcarska, da bi kad kasnije Evropska kuća fudbala objavila raspored utakmica.

Izabrane vesti

Lansirna rampa za Orlove postavljena je u Beogradu, gde ćemo 5. septembra dočekati Španiju, favorita za prvu poziciju, da bismo tri dana kasnije gostovali Danskoj, verovatno na Parken stadionu u Kopenhagenu. U oktobarskom terminu zakazan je duel sa Švajcarskom na našem bunjištu (12.10) i gostovanje na Pirinijeskom poluostrvu (15. 10), dok se ciklus zatvara tokom narednog meseca, tako što ćemo gostovati u Švajcarskoj (15. novembar) i sačekati Dansku (18. novembar).

Sistemom takmičenja je predviđeno da dva prvoplasirana tima iz svake grupe napreduju na završni turnir, što je promena u odnosu na prethodna izdanja, jer je samo pobednik obezbedio mesto na Fajnal foru.

Borba za pehar Lige nacija predviđena je od 4. do 8. juna 2025.

Na sve to valja dodati da je ishod Lige nacija značajan i zbog kvalifikacija za Mundijal 2026, jer će četiri najbolje selekcije, koje nisu izborile baraž kroz kvalifikacije, igrati u njemju sa još 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijaUEFAOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara