©Reuters
©Reuters

Odjeci žreba Lige nacija: Španci ne kriju ambicije, Švajcarci znaju šta ih čeka

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 10:29

Jakin odlično poznaje Orlove i Crvenu furiju, Hjulmand umeren u najavama

Premijerna sezona Srbije u elitnom društvu Lige nacija doneće Orlovima utakmice protiv Španije, Danske i Švajcarske, međutim izazovi protiv kvalitetnih rivala ostaće u drugom planu do završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Fokusirani na izazove koji prethode Ligi nacija selektori su se tek pro forme osvrnuli na protivnike. Ipak, i kroz skromne izjave, uglavnom sačinjene od fraza nagovestili su ambicije i očekivanja.

Uloga favorita pripala je Španiji, aktuelnom šampionu, a selektor Crvene furije Luis de la Fuente je istakao da je pred njim i njegovim izabranicima, na putu do odbrane trona, zahtevan posao.

Izabrane vesti

"Privilegija je biti među 16 najboljih timova u Evropi i čast voditi reprezentaciju Španije na ovako važnom takmičenju. Svi naši rivali su veoma teški. Želimo da budemo najbolji među 16 najboljih, a za to će biti potrabno da ispunimo sve zahteve koji budu postavljeni i da pružimo maksimum", rekao je De la Fuente i dodao:

"Neće biti nimalo lako. U ovim slučajevima je veoma teško pobediti bilo kog rivala i zahtevaće našu najbolju verziju da bismo ponovo ostvarili zapažen učinak. Neophodno je da poštujemo sve rivale i da idemo od utakmice do utakmice. Da preskačemo prepreke, jednu za drugom".

Biranim rečima o rivalima je govorio i Kasper Hjulmand, selektor Danske sa kojom će Srbija odmeriti snage na naredna dva velika takmičenja.

"Pre svega, raduje me što smo treći put u Ligi A i društvu u kojem za dva meseca moramo da odigramo nekoliko mečeva na visokom nivou. Na drugoj strani su tri zaista jaka protivnika protiv kojih moramo da pokušamo da odigramo što bolje. Gledammo meč po meč i fokusiramo na ono što je pred nama, da vidimo gde nas to vodi".

Iako će susreti sa Španijom i Danskom predstavljati poslastice za istinske ljubitelje fudbala, fokus kada su u pitanju izazovi Orlova biće na utakmicama sa Švajcarskom, a i Murat Jakin, selektor reprezentacije koja nas je pobeđivala na prethodna dva svetska prvenstva, poput ostalih kolega, biranim rečima je govorio o rivalima.

"Atraktivna grupa koja uključuje različite fudbalske izazove protiv Španije, Danske i Srbije. Danska je veoma jak tim, a Španiju i Srbiju već poznajemo iz nedavne prošlosti. Veliki je izazov igrati protiv ovih timova i pre svega je zadovoljstvo biti u kontinuitetu deo A lige, takmičiti se sa najboljima i razvijati se".


tagovi

Liga nacijaLuis de la Fuentefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara