Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rastanak u stilu: Aguero na premijerligaškom oproštaju oborio Runijev rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.05.21. | 19:00

Argentinac sa dva pogotka stavio tačku na fenomenalnu deceniju u Mančesteru

U stilu kojim je pisao živopisnu priču tokom decenije provedene među Građanima Serhio Aguero se oprostio od Mančester Sitija i Premijer lige.

Napadač koji je od dolaska na Ostrvo 2011. godine iz Atletiko Madrida ostvaro pregršt indivudualnih i timskih uspeha, tačku na impresivan period stavio je sa dva pogotka protiv Evertona (5:0) kojima je stigao do sume od 184 premijerligaška gola u dresu Sitija te je na oproštaju postao rekorder po broju pogodaka u jednom klubu, nadmašivši učinak Vejna Runija.

Izabrane vesti

Argentinac je priliku da se na zasluženi način oprosti od Građana dobio u 65. minutu susreta protiv Evertona, zamenivši Rijada Mareza. Samo šest minuta provedenih na terenu bilo je dovoljno da Aguero na asistenciju Fernandinja golom ukrasi oproštaj, a isti tandem bio je koban po Karamele i u 76. minutu te je iskusni napadač rekordom upotpunio poslednji duel na Etihadu.

Siti je tako, pobedom 5:0 okončao prvenstvenu trku koju je završio kao šampion, a Agueru je uoči utakmice preiređen počasni špalir.

Idealan nalin da se zatvori jedno impresivno poglavlje i otvori nova stranica koju će Argentinac izvesno ispisati u Barseloni, a poslednja prilika de eventualno popravi statistiku u nebeskoplavom dresu za Aguera će biti finale lige šampiona protiv Čelsija.



tagovi

Serhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara