Rastavac (©MN Press)
Rastavac (©MN Press)

Rastavac: Nismo imali sreće, udaljili smo se od cilja; Đorđević: Nisam se nadao bodu

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.02.23. | 19:56

“Da je početak sezone konkurisali bismo za gornji deo tabele”, smatra šef struke Radnika

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli posle remija u Lučanima (1:1) da se vrate na pobednički kolosek ni pred svojom publikom i večeras su stigli samo do boda protiv “fenjeraša” Radnika (1:1). Novosađani su imali veliku priliku da u 90. minutu sa bele tačke dođu do trijumfa, ali je udarac Nikole Čumića odbranio golman Surduličana Stefan Ranđelović.

Šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac istakao je da fortuna nije bila danas na njihovoj strani, budući da je Radnik poveo posle ogromne greške štopera Traorea, te da nisu realizovali ni jedanaesterac u samom finišu meča.

Izabrane vesti

“Danas nismo imali dovoljno sreće... Prvo smo poklonili gol, a onda smo promašili i penal. Igrali smo onako kako smo želeli, uspeli smo da stavimo protivnika pod pritisak i da dolazimo u protivnički šesnaesterac, ali smo mogli i bolje da koristimo te situacije. Nismo nagrađeni za trud koji smo uložili, žao mi je momaka jer su se borili, ali takve stvari se dešavaju. Odgovornost snosim ja, možda je trebalo da odredim drugog izvođača penala ili da neke stvari unutar tima budu drugačije. Držali smo utakmicu pod kontrolom, nismo uspeli da postignemo još koji gol, ali sve ostalo je bilo na potrebnom nivou. Gostima čestitam na bodu i želim im sreću u nastavku sezone”, rekao je Rastavac posle meča.

Svestan je trener Novosađana da su se novim kiksom dodatno udaljili od primarnog cilja, a to je treće mesto koje garantuje grupnu fazu u Evropi.

“Ono što nas iritira jeste što se bodovnim učinkom udaljavamo od svog cilja. Međutim, ispred nas je prostor u kojem možemo to da popravimo i nećemo prestati da verujemo dokle god postoji šansa da ostvarimo svoj cilj. Verujemo da možemo mnogo bolje”.

Voša se u poslednje tri utakmice dosta mučila sa otvaranjem susreta, ali Rastavac veruje da će taj psihološki problem uspeti da prebrode.

“To su psihološke stvari sa kojima se borimo, a evidentno je da se još nismo izborili. Pokušavamo da to promenimo i da se ranije budimo. Danas smo imali značajan iskorak u tome, ali nas je presekla ta greška (prim.aut. kiks Traorea kod pogotka Radnika) iz prevelike želje da uradimo nešto u što kraćem periodu”.

Ulazak talentovanog Jovana Miloševića doneo je pozitivne stvari u Vošinoj igri, a uspeo je i da iznudi penal u 90. minutu, posle kojeg su Novosađani propustili veliku šansu da dođu do sva tri boda. Rastavac je istakao da će Miloševića u nastavku koristiti po potrebi.

“Milošević ima svoj rejting i dobijaće šansu u budućnosti u onoj meri u kojoj procenim da može da pomogne timu. On vredno radi, daje svoj doprinos, postoje stvari u kojima može da nam pomogne, a isto tako i postoje određeni uslovi koji odgovaraju drugim igračima, ali sigurno da je značajan igrač za naš tim”.

Centarfor Novosađana Nemanja Nikolić, koji se od početka prolećnog dela sezone preselio na klupu, danas se nije našao ni u protokolu.

“Nemanja Nikolić ima određenih problema sa sitnim povredama, iz kojih nikako da izađe i da bude sto odsto spreman. Moja odluka je bila da dok ne bude potpuno spreman, ne konkuriše za sastav”, objasnio je Rastavac.

Vošin strateg je prokomentarisao i odluku najvatrenijih navijača Vojvodine da bojkotuju današnji susret, jer se igrao u nepopularnom terminu (petak od 16 časova).

Navijači imaju plan da ne dolaze radnim danima na utakmice uz obrazloženje da ti dani nisu za fudbal. Nismo našli sklad, ja sam pozvao navijače uz ideju da dobijemo podršku, jer nam je potrebna pomoć sa tribina. Volimo da igramo pred našim navijačima i oni imaju udeo u našoj igri i našoj energiji, ali ne verujem da je to bila ključna stavka”, zaključio je trener Lala Milan Rastavac.

Povratkom Slavoljuba Đorđevića u Surdulicu, ekipa Radnika je živnula. U prethodna dva meča osvojili su četiri boda, a danas su na svoj konto dodali veliki bod iz okršaja sa Vojvodinom, te produžili niz bez poraza. Šef stručnog štaba Surduličana priznaje da nije verovao da će se sa “Karađorđa” vratiti neporaženi.

“Bio je danas veliki naboj, jer se mi borimo za opstanak, a Vojvodina za Evropu, ali utakmica je prošla fer i korektno, bez neke grube igre, što bi pokvarilo ambijent. Dali smo gol na početku, ali smo se branili do primljenog gola. Momci su bili u grču, što je razumljivo jer nije lako igrati sa Vojvodinom na “Karađorđu”. Uvek se plašite neke greške... Međutim, u drugom delu smo nastavili da igramo disciplinovano. Iskreno, teško sam verovao da možemo doći do boda, a taj promašen penal Vojvodine u 90. minutu je nagrada od Boga ovim momcima koji naporno rade. Ovaj bod nama znači u stvari kao dva boda, jer nam daje na samopouzdanju i daće nam novu energiju”, rekao je trener Surduličana Slavoljub Đorđević.

Đorđević je uveren da ovaj tim ima potencijal za gornji deo tabele, ali da je problem što je ekipa napravila ogromni zaostatak u prvoj polusezoni.

“Ovi momci su imali osam bodova na polusezoni i nama je svaki bod bitan. Ovo su možda i neplanirani bodovi, nama je najbitnije da pobeđujemo konkurente u borbi za opstanak, ali ovakav bod na strani, protiv Vojvodine, i te kako nam znači. Da je početak sezone verujem da bismo konkurisali za gornji deo tabele, ali kad krećete iz velikog minusa, razumljivo je da ima oscilacija u igri. Čestitam svojim igračima na zalaganju, sve ovo je isključivo njihova zasluga, a Vojvodini od srca želim da završi na trećem mestu, jer to ovaj klub i grad zaslužuju”, završio je trener Radnika Slavoljub Đorđević.



tagovi

FK VojvodinaRadnik SurdulicaMilan RastavacSlavoljub ĐorđevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara