©vegalta.co.jp
©vegalta.co.jp

Raste srpska kolonija u Japanu: Nedeljko Stojišić novi član Vegalte Sendaj

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.04.21. | 14:01

Mladi golman potpisao ugovor sa japanskim prvoligašem

Fudbalski klub Vegalta Sendaj, koji se takmiči u japanskoj Džej ligi, danas je kao novo pojačanje predstavio 23-godišnjeg srpskog čuvara mreže Nedeljka Stojišića. Mladi golman je dve godine branio boje BASK-a, da bi se 2018. godine preselio u Portugaliju, gde je čuvao mrežu rezervnog tima Portimonensea. Posle gotovo jednogodišnje pauze novo uhlebljenje pronašao je u Japanu.

Stojišić je u Japan stigao 28. marta, ali je posle obavezne izolacije tek danas predstavljen u novom klubu.

Izabrane vesti

"Bilo je potrebno puno vremena da se sve završi, ali sam veoma srećan što sam se konačno pridružio klubu. Upoznao sam sve igrače i članove stručnog štaba danas i imam utisak da je među njima zaista puno dobrih ljudi. Dobio sam veliku podršku od kluba, osetio sam da je atmosfera na treninzima odlična i jako sam srećan što sam ovde".

Istakao je da je imao i određene ponude iz domovine.

"Ovo mi je drugi put da sam u Japanu i kada sam prvi put dolazio imao sam osećaj da ću se vratiti jednog dana. U nekoj meri sam znao šta me ovde očekuje. Imao sam određene ponude iz Srbije, ali sam odlučio da posle 10 meseci čekanja dođem ovde. Dobio sam jako dobru ponudu i mislim da me ovde čeka dobra priča. Verujem da mogu mnogo da dam klubu, pa sam ga zato na kraju i odabrao".

Sreda, 12.30: (2,25) Nagoja (2,95) Sanfreče Hirošima (3,35)

U Srbiji je individualno radio čekajući pravu ponudu.

"Trenirao sam u domovini oko godinu dana bez tima. Život mi je bio jednostavan: trenirao sam, odmarao se, išao u teretanu, opet odmarao i tako svakog dana. U svakom trenutku sam bio spreman".

Za sebe kaže da je veliki borac i da mu je to najveća vrlina.

"Borac sam i daću sve od sebe za ovaj klub. Želim da se dokažem, da treniram svakog dana i dobro se pripremim za predstojeće izazove".

Imaće u Vegalti konkurenciju u 29-godišnjem Poljaku Jakubu Sloviku.

"Stekao sam utisak da je on jedan od najboljih golmana lige. Ipak, mislim da je za mene dobro što ću imati priliku da se takmičim sa njim. Nema sumnje da mogu puno da naučim od njega. Nismo danas mogli zajedno da treniramo, malo smo razgovarali, ali voleo bih još više da popričamo i da svakog dana učim od njega".

Poslao je poruku i navijačima.

"Primio sam dosta poruka od navijača. Kada god sam ih sreo stekao sam utisak da su sjajni i dobri. Jedva čekam da ih vidim na tribinama i svestan sam da ću morati da dam sve od sebe za navijače i klub. S tim na umu, naporno ću raditi svakog dana".

Vegalta posle osam odigranih utakmica sedi na pretposlednjem mestu na tabeli japanskog šampionata, sa samo dva osvojena boda. Sastav iz Sendaja je dosad postigao samo četiri pogotka, dok je Stojišićev konkurent za mesto među stativama u čak 19 navrata vadio loptu iz mreže.



tagovi

JapanDžej ligaAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara