Razbijena Zvezdina iluzija, Krstičić ostaje u Atini

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 20:54

Novi strateg Migel Kardoso ima ozbiljne planove sa srpskim vezistom

Na kraju prošle sezone maštu navijača Crvene zvezde probudila je mogućnost da se u redove srpskog vrati nekadašnji lider ekipe Nenad Krstičić. Sezona u AEK-u nije bila u skladu sa očekivanjima, odlični vezista se u Atini nije izborio za važno mesto u timu, za šta su bile odgovorne i sinte povrede, pa se stoga otvorila i mogućnost odlaska iz kluba.

Ipak, to se promenilo dolaskom novog šefa struke Migela Kardosa, koji Krstičića vidi kao važan deo tima u narednoj sezoni, tvde grčki mediji. Portugalac je Krstičiću namenio dve uloge u timu, koje će zavisiti isključivo od sistema igre. Onda kad se na ternu bude nalazio Čiko Žerdales, Krstičiću bi trebalo da dobije defanzivniju ulogu u veznom redu, što znači da bi zaigrao na pozciji takozvane "šestice". Ipak, onda kada AEK bude igrao u formaciji 4-3-3, srpski vezista bi prešao na "osmicu". Tada bi do izražaja došlo ono što je Krstičićev osnovni kvalitet, a to je iznošenje lopte na polje protivnika i otvaranje igre. Dok je u defanzivnom aspektu to svakako čitanje igre protivnika.
"
Krstičićeva sposobnost da čita igru je čista fudbalska umetnost. U inostranstvu tu reference vrednuju identično kao golove, driblinge i asistencije. On prepoznaje onaj drugi ili treći pas rivala", poručio je u razgovoru za MOZZART Sport pomoćni trener Crvene zvezde Milan Kosanović, nakon što je odlični vezista otišao u Grčku.

Izabrane vesti

U Crvenoj zvezdi su Krstičićev povratak više videli kao potencijalnu ideju i šansu da se otvori mogućnost koja bi mogla da bude iskorišćena. Ipak, to nije bilo previše realno, što potvrđuje i ova situacija. Krstičić je u Atinu stigao prošle zime za obeštećenje od 500.000 evra, a ugovorom je vezan do leta 2022. godine.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara