Lukas Okampos (©Reuters)
Lukas Okampos (©Reuters)

Razdor na Old Trafordu: Solskjer bi da proda Džejmsa zbog Sanča, Junajted se protivi i kreće po Okamposa, Sevilja traži 40.000.000

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.10.20. | 17:10

Trener želi jedno, sportski sektor radi drugo...

Klubovima iz Mančestera ovog leta definitivno ne ide od ruke da ostvare željene ambicije i na transfer pijaci dobiju ono što su zacrtali. Siti se posle opsežne potrage za kapitalcem u štoperskoj liniji opredelio za četvrtu opciju Rubena Dijaša, a slična je situacija u Junajtedu po pitanju desnog krila.

Džejdon Sančo je od prvog dana bio taj, s tim da Junajted i Dortmund nikako nisu mogli da se dogovore oko visine obeštećenja i s Vestfalena uporno je stizao isti odgovor - 120.000.000 evra ili ništa. Zato se kao rešenje nametnuo Usman Dembele, s tim što Francuz ne želi da ide u Junajted na pozajmicu. Zato je tokom dana došlo do razdora na Old Trafordu! Naime, kako prenosi portal ESPN zadužen za britansko tržište, postoji velika razlika u tome šta Ole Gunar Solskjer želi i onoga što mu sportski sektor na čelu s Edom Vudvordom nudi. Stvar je sledeća - Solskjer je predložio da Junajted proda Danijela Džejmsa u poslednjem trenutku i tako prikupi novac za Džejdona Sanča, dok iz viših kancelarija u Junajtedu smatraju da to ne bi bio pametan potez i da je bolje sledeće rešenje - Lukas Okampos!

Izabrane vesti

Problem je u tome što Junajtedu više niko ne može da garantuje da bi Dortmund prodao Sanča u samom finišu prelaznog roka, pa čak i da stigne toliko čekana ponuda od 120.000.000 evra. Jer, Dortmund je odavno raskrstio da želi Sanča u svom timu i ove godine, dok u Junajtedu nekako i dalje smatraju da mogu do najskupljeg potpisa u klupskoj istoriji. I tu je nastao problem...

Junajted se u poslednjem momentu setio da pokuša da iskoristi reprezentativni uticaj Pola Pogbe da ubedi Dembelea da pristane na dolazak u Mančester i ako razgovori prođu dobro, a navodno prvi signali su već pozitivni, Okampos ne bi ni bio meta. Ovako, ako u narednih 48 sati ne bude pomaka u razgovorima s francuskim krilnim napadačem, Junajted će bukvalno u poslednjem momentu poći po Okamposa.

Navodno, Junajted je već kontaktirao sa svojim kolegama u Andaluziji kako bi opipali puls oko Okamposovog statusa, situacija je sledeća Sevilja je spremna da se odrekne strelca 17 golova iz prošle sezone, ako Junajted uplati 40.000.000 evra. I Sevilji je potreban novac da malo sredi račune posle novih kupovina ovog leta i još od ranije je ideja bila da klub proda nekog iz kruga najvrednijih igrača. Tu su bili Dijego Karlos, Žil Kunde i Lukas Okampos. Za Karlosa nije bilo pravih ponuda ovog leta, Siti se nije dovoljno potrudio oko Kundea, pa bi Okampos mogao da bude taj s čijom prodajom bise sravnili računi.

Sada je samo pitanje toga da li će Solskjer i Vudvord uspeti da se dogovore. Norvežanin traži Sanča ili u najmanju ruku Dembelea, dok Vudvord kao rezervno rešenje za engleskog reprezentativca nudi Okamposa. Solskjer ne vidi Džejmsa kao igrača koji može da opravda velika očekivanja i zato smatra da je bolje da ga klub proda dok mu je cena još dobra, a ona je navodno negde blizu 30.000.000 evra.

Junajted nema mnogo vremena za razmišljanje, jer vreme neumorno curi...



tagovi

Ole Gunar SolskjerLukas OkamposDžejdon SančoDanijel DžejmsLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara