Srđan Mijailović i Miloš Jojić (© MN Press)
Srđan Mijailović i Miloš Jojić (© MN Press)

Razlika mala, želja velika: Partizan se nada Mijailoviću već do polaska u Tursku

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 16:57

Približeni stavovi crno-belih i Čukaričkog, zvezdaška istorija nije problem

Biće Srđan Mijailović prvo, možda i jedino pojačanje Partizana ove zime. Njega je pikirao, njega će i dobiti. Kako sad stvari stoje, verovatno do kraja sedmice.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, velike su šanse da se 28-godišnji fudbaler nađe na spisku crno-belih za put u tursku regiju Belek, gde će ekipa Aleksandra Stanojevića sprovesti centralni priprema za drugi deo sezone. Iz Humske 1 stižu signali da će posao oko angažovanja nekadašnjeg povremenog reprezentativca Srbije završiti u naredna dva, tri dana, kako bi ispunili želju šefu stručnog štaba da popularnog Mićka ima na raspolaganju već od prvog dana boravka u antalijskoj oblasti.

Izabrane vesti

Razlika između ponude i potraženje više nije nepremostiva kakvom se činilo s početka interesovanja kluba iz Humske. Tad su sa Banovog brda vrednovali svog prvotimca pola miliona evra, lider Superlige je želeo da plati tek nešto više od 100.000, a sad su se stavovi toliko približili da deluje kako će rezultirati stiskom ruke. Pominje se suma u reonu od oko 300.000 evra.

Prethodno, veliki deo posla oko uloge Srđana Mijailovića na Topčiderskom brdu odigrao je Aleksandar Stanojević. Trener Parnog valjka je predočio šta očekuje od igrača koji igra drugu sezonu po povratku u srpski fudbal i koja bi mu bila zaduženja, bez obzira što na toj poziciji već ima Sašu Zdjelara i Aleksandra Šćekića, po potrebi Miloša Jojića i Bibarsa Natha. Naročito ukoliko reprezentativac Crne Gore napusti klub, kao što se pominje. Podbrobna analiza u Humskoj pokazala je da su Mijailovićeva prenosna lopta, anticipacija igre i defanzivna postavka aduti koji ga izdvajaju u odnosu na druge kandidate za tu poziciju.

To što ima istoriju vezanu za boravak u Crvenoj zvezdi, zbog čega se u početku sam Srđan Mijailović kolebao, da li da prihvati poziv Partizana, takođe nije problem. Uostalom...

Nismo mi navijačko društvo, da sastavljam tim na osnovu toga ko više navija ili ko je duže u Partizanu. Nema veze s vezom. Ne moram sve da objašnjavam. Najvećeg zvezdaša ću da stavim u tim ako će da postigne 20 golova. Osim toga, ni ne znate ko je zvezdaš u našoj ekipi. Ili obrnuto, ko partizanovac u suprotnom taboru. Ako bih krenuo da istražujem, verujem da imamo četvoricu, petoricu… I nemam problem da mi takvi sutra budu glavni. Interesuje me odnos prema našem grbu, profesionalizam i šta mi donosi. Emocija je samo dodatni faktor“, govorio je Stanojević letos baš za naš portal.

Uostalom: Vladimir Stojković je izrastao u jednog od najboljih golmana Partizana bez obzira što je ponikao u Zvezdi, Uroš Đurđević je bio oslonac ekipe u poslednjem pohodu na titulu, golom Ognjena Ožegovića je obezbeđeno proleće u Evropi pre ovog sa aktuelnim sastavom...


tagovi

Srđan MijailovićZimski prelazni rok 2022FK PartizanČukarički

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara