Razočaranje u Atini, Jovanović u prvom planu: Svako dobije ono što je zaslužio

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.12.23. | 01:17

„Iskustva sa ovosezonskih utakmica biće važna za razvoj tima i igrača“, smatra srpski strateg

Panatinaikos je imao sve u svojim rukama uoči poslednjeg kola Lige Evrope, bio mu je dovoljan i nerešen rezultat protiv Makabija iz Haife na stadionu Apostolos Nikolaidis kako bi obezbedio treće mesto u grupi F i plasman u nokaut fazu Lige konferencije, ali je sve prokockao. Izraelci su slavili usred Atine i ostavili sastav Ivana Jovanovića bez evropskog proleća.

Srpski strateg je po okončanju meča rekao da na kraju svi dobiju ono što su zaslužili, ali i da su mnogo naučili iz ove eliminicaije, napomenuvši da sada svi moraju da se izbore sa razočaranjem.

Izabrane vesti

Panatinaikos je dobro startovao takmičenje, pobedom nad Viljarealom i remijem sa Haifom, ali je potom doživeo četiri vezana poraza i doživeo eliminaciju. Grčki mediji Jovanovića uglavnom smatraju odgovornim za ovaj rezultat, mada generalno vlada mišljenje da je ovo bila nepravedna eliminacija Zelenih.

„Ne znam. Možda je nepravedno prema igračima jer smo uložili mnogo truda u ovom periodu od kvalifikacija za Ligu šampiona, takmičarski smo bili prisutni, ali rezultati su ono što oblikuje sliku na kraju. Mi smo u poslednje četiri utakmice primili previše golova da se nadamo nečem boljem. Na kraju svako dobija ono što zaslužuje. Žao mi je igrača jer su se potrudili, ali nam je nedostajalo nekoliko stvari da bismo mogli da postignemo bolje rezultate. Zaostajali smo rezultatom u većini utakmica, stalno smo pokušavali da preokrenemo. Svakako je šteta što nismo prošli u narednu fazu, ali zaslužili to ili ne, rezultati su ono što će nam svima suditi. Ovaj rezultat je bio dobar za Makabi, a ne za nas“, rekao je Jovanović posle meča.

Ambicije su bile jasne.

„Naš cilj je bio da prođemo u sledeću fazu, verovali smo u to. Sve te utakmice koje smo igrali u grupi na neki način su prelomili detalji. Sigurno je mnogo razočarenje jer smo želeli da budemo i na proleće u Evropi. Ali moramo da naučimo mnogo toga i steknemo važna iskustva. To će svakako pozitivno delovati na budućnost Panatinaikosa, jer će ona biti evropska. Iskustva sa ovogodišnjih utakmica biće važna za razvoj tima i igrača“.

Mnogi smatraju da Panatinaikos na fizičkom nivou nije mogao da se nosi sa protivnicima.

„Ne bih se složio da postoji deficit u atletizmu i snazi. Nikada nismo imali problem ni sa jednom ekipom na evropskim utakmicama. Možda su nam nedostajale neke stvari, ali trčanje i snaga. Najveći problem u današnjoj utakmici, tokom prvog poluvremena, bio je položaj igrača onda kada nismo imali loptu. Pozicioniranje našeg tima tima je bilo pogrešno i protivniku nije bilo teško da se izbori sa tim kada smo mi imali loptu. Nismo mogli da pokrenemo u prvih 30 minuta, to nije bio naš stil igre. Tokom drugog poluvremena naše pozicije na terenu su bile mnogo ispravnije, one koje su morale da budu da bismo sustigli zaostatak. Samim tim smo mogli sigurnije da imamo loptu pod nogama i napadnemo tim koji je bio primoran da se brani. Trebalo je to da uradimo od početka utakmice“

.Neke idndividualne greške igrača se uporno ponavljaju.

„Fudbal je igra grešaka. Rekao bih da smo posebno u evropskim utakmicama pravili male greške. Ne toliko, ali protivnici su ih u potpunosti iskoristili. Uvek pokušavamo da učimo od njih, posebno individualno. Moja uloga je takva da moram da navijam za svoje fudbalere jer svako može da pravi individualne greške i poboljšanje za svakog dolazi nakon što ih prepozna. Za mene je najvažnije da ne grešim u taktičkom smislu, jer se to tiče cele ekipe. Mi smo u ovoj utakmici pravili greške koje su nas koštale, ali to je deo fudbala. Oni to i sami znaju, brinu o tome, ali to je nešto što se ispravlja. Svaki fudbaler to zna, prepoznaje i ništa mu drugo ne treba. Imam svesne momke u timu“, zaključio je Jovanović.


tagovi

PanatinaikosIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara