Karim Benzema na treningu Real Madrida u Maroku pred finale sa Al Hilalom (©Reuters)
Karim Benzema na treningu Real Madrida u Maroku pred finale sa Al Hilalom (©Reuters)

Real Madrid ne igra finala, on ih pobeđuje

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 10:33

Brojne generacije navijača Kraljevskog kluba nisu doživele poraz u meču za internacionalni trofej, još od 1981. se nije desilo tako nešto. Da se to ne promeni izabranici Karla Ančelotija će probati da se postaraju od 20 časova u Rabatu, u finalu Klupskog svetskog prvenstva protiv prvaka Azije Al Hilala

Kada dođe do utakmica za trofej, Real Madrid je obično taj koji se poslednji smeje. Kraljevski klub neće ni ovoga puta propustiti priliku da obogati trofejnu riznicu. Madriđani u subotu igraju za osmu titulu prvaka sveta u klupskoj istoriji. Tri su osvojili dok se igrao Interkontinentalni kup protiv šampiona Južne Amerike, a još četiri u aktuelnom formatu Svetskog prvenstva za klubove gde učestvuju predstavnici svih kontinenata.

Poslednja prepreka Reala na turniru u Maroku biće Al Hilal kojem je ovo prvo finale u klupskoj istoriji. Saudijski velikan je već u polufinalu napravio iznenađenje eliminisavši južnoameričkog šampiona Flamengo, ali sada ga čeka mnogo teži posao. Osim što Flamengo i nije u pravoj formi, Kraljevići su daleko jači i iskusniji tim.

Izabrane vesti

Real je u polufinalu imao čudan meč protiv egipatskog Al Ahlija. Vodio je sa 2:0, propustio nekoliko prilika da „ubije” utakmicu, strepeo u finišu i onda tek u nadoknadi vremena sa dva gola došao do ubedljivih 4:1. Ali u dobrom delu te utakmice je Al Ahli mučio šampiona Evrope i držao ga pod pritiskom. Namirisao je njegove defanzivne mane, maksimalno koristio nesnađenog Kamavingu na levom beku i stvorio pozamašan broj prilika.

Moraće Realov trener Karlo Ančeloti da popravi te minuse u igri, zato je i primorao rovite igrače koji su propustili polufinale da doputuju u Maroko. Dani Karvahal i Marko Asensio su već bili sa ekipom, dok su u petak doputovali Militao i Karim Benzema. Ipak, prema najavama deluje da će samo Karvahal biti spreman da se od početka nađe na terenu. Benzemu možemo da vidimo u opremi samo u najgorem slučaju, ako Real bude prinuđen da juri minus.

20.00: (1,30) Real Madrid (5,70) Al Hilal (9,00)

I sa šarenim sastavom je Real veliki favorit. Real je naučio da se finala ne igraju već pobeđuju.

-------------------

SVI ŠAMPIONI KLUPSKOG SVETSKOG PRVENSTVA

4 – Real Madrid

3 – Barselona

2 – Korintijans, Bajern Minhen

1 – Liverpul, Čelsi, Sao Paulo, Internasional, Milan, Mančester Junajted, Inter

-------------------

Poređenja radi, ako je uopšte moguće uporediti, ali Kraljevski klub je do sada odigrao 17 mečeva za trofej u Ligi šampiona, a trijumfovao na čak 14. One poraze je doživeo još 1962, 1964. i 1981. godine. U Kupu UEFA, sadašnjoj Ligi šampiona, dva puta je stigao do finala (1985. i 1986) i u oba navrata trijumfovao. Brojne generacije španskih navijača još nisu doživele Realov poraz na međunarodnoj sceni u meču za titulu.

Pre utakmice za titulu, u Tangeru će se od 16.30 časova odigrati meč za utešnu, bronzanu medalju. Flamengo će pokušati da popravi utisak protiv afričkog vicešampiona Al Ahlija, dok Egipćani žele da nastave kontinuitet i da na trećem uzastopnom turniru zauzmu treće mesto. Na prethodna dva, 2020. i 2021. godine, u meču za bronzu su Crveni đavoli savladali brazilski Palmeiras (posle penala) i Al Hilal (4:0).

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO

Subota

Za bronzu:

16.30: (5,40) Al Ahli (4,00) Flamengo (1,62)

Finale:

20.00: (1,30) Real Madrid (5,70) Al Hilal (9,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FIFA Klupsko svetsko prvenstvoReal MadridAl HilalAl AhliFlamengo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara