Marko Asensio (©Reuters)
Marko Asensio (©Reuters)

Real ne želi da mu se sa Asensiom ponovi “slučaj Varan”

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 18:53

Kraljevski klub u aprilu otvara pregovore

Finansijska kriza izazvana pandemijom korona virusa naučila je Real Madrid pametnije da posluje. Počeli su Madriđani više da odmeravaju i vagaju, vode se onom tri puta meri i jednom seci. Pritegli su kaiš, ne rasipaju se i ciljano dovode pojačanja. Samo su za potpis Kilijana Mbapea zimus bili spremni da potpuno isprazne kasu, ali iako do toga nije došlo, mogli bi da mnogo bolje prođu i na leto ga dobiju za džabe.

Ne kriju u Madridu ko će im biti glavne mete. Kilijan Mbape je prioritet svih prioriteta, a pri vrhu su i dovođenje norveške gol-mašine Erlinga Halanda, te Oreljena Čuamenija, momka za “specijalne zadatke” u kom vide idealnog naslednika za Kazemira. Aktivno Madriđani rade na aktiviranju transfer bombi i građenju tima za budućnost, ali i na produženju ugovora sa igračima koji se bliže ulasku u poslednju godinu ugovora.

Izabrane vesti

Ko se na mleko opeče, taj i u jogurt duva. Ne želi Real Madrid da mu se ponovi “slučaj Rafael Varan”, koji je ušao u poslednju godinu ugovora i samo igračeva dobra volja uticala je na to da ne ode bez evra obeštećenja. Želeo je francuski štoper da ostane u dobrim odnosima sa Kraljevskim klubom, pa je Mančester junajted da bi ga dobio odmah i preskočio nekoliko meseci čekanja, uplatio Madriđanima 40.000.000 evra. Odlično su prošli kako je moglo biti, izvukli su pouke i sa svim igračima na koje računaju, a istek saradnje se bliži, otvaraju pregovore pre pre ulaska u poslednju godinu ugovora.

Takva je situacija sa Marko Asensiom. Španski ofanzivac je vezan za klub do leta 2023. godine, Real Madrid želi da ga zadrži i unapred je počeo da priprema strategiju. Do leta želi da zna na čemu je, da li Asensio produžava ili odlazi. Marka piše da je igraču prioritet ostanak na Santjago Bernabeu i da se Kraljevski klub dogovorio sa agentom da runda odlučujućih pregovora počne uskoro, koliko u aprilu, ali i dalje datum nije preciziran.

U Realu su svesni da je Asensiova pregovaračka pozicija dobra, pošto se istek ugova bliži i da će ako ne potpiše do leta ući u poslednjih godinu dana. Odugovlačenje bi moglo da dovede do neželjenog scenarija, što nije u interesu Reala, jer fudbalskom gigantu nisu potrebne turbulencije pred finiš sezone i prelazni rok u kome žele da dovedu superzvezde.

Karlo Ančeloti ceni Marka Asensija, koji ove godine značajno bolje igra nego prethodnih i sa Rodrigom deli minute. Treći je strelac tima sa deset postignutih golova u svim takmičenjima i jedino su Karim Benzema i Vinisijus Žunior efikasniji. Za Španca su interesovanje u prošlosti pokazivali Milan i Totenhem, ali je Asensiova želja da ostane na Santjago Bernabeu, ako sa klubom pronađe zajednički jezik oko ličnih uslova.



tagovi

Marko AsensioReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara