Foto: Reuters
Foto: Reuters

Alaba "dovodi" Gnabrija u Real, Nemac se još nada dogovoru sa Bajernom

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 12:19

Ofanzivac nezadovoljan ulogom u Minhenu, ali veruje u pozitivan rasplet

Poraz u El Klasiku pokvario je sliku koju je Real Madrid ostavio zahvaljujući igrama u Primeri i Ligi šampiona, međutim udarac koji im je zadala Barselona nije poremetio Blankose koji pralalelno gledaju ka prestižnim trofejima i potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu.

Iako su u fokusu potencijalno prve zvezde narednog prelaznog roka Kilijan Mbape i Elring Haland, napadači Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund nisu jedine opcije u ofanzivi Madriđana. Prema saznanjima Bilda koja je potvrdio i novinar dobro upućen u dešavanja na Alijanc areni Kristijan Falk, Serž Gnabri bi mogao dres Bajerna da zameni Realovim.

Izabrane vesti

Ofanzivac Bavaraca, prema tvrdnjama istog izvora, nezadovoljan je statusom kod Julijana Nagelsmana te je izrazio želju za promenom sredine, a njegov nekadašnji saigrač u Minhenu David Alaba inicirao je "kampanju" na Santjago Bernabeu sa ciljem da Real angažuje krilnog napadača.

Povod za Gnabrijevo nezadovoljstvo je uloga koju ima u aktuelnom timu i činjenica da ga strateg Bajerna koristi uglavnom kao ofanzivnog beka. Takođe, Nemac je nezadovoljan zbog visine plate i ne skriva želju da mu primanja budu izjednačena sa onim koja imaju Liroj Sane i Kingsli Koman.

Iz Bilda ističu da je kontakt između Gnabrijevih predstavnika i čelnika Reala uspostavljen, međutim da fudbaler, pored nezadovoljstva i koraka koji je Real napravio na Alabinu inicijativu, za primarni cilj ima da pokuša da razreši situaciju u Bajernu.

U slučaju da nađe zajednički jezik sa rukovodstvom minhenskog kluba i produži ugovor koji ističe leta 2023. godine Gnabri očekuje da dobije centralnu ulogu u timu Julijana Nagelsmana i da u narednioj sezoni bude važan deo ofanzive Bavaraca uz Tomasa Milera, Liroja Sanea, Kingslija Komana, Džamala Musijalu i Pola Varnera.

Podsetimo, Real je nedavno pokazao interesovanje za još jednog igrača Bajerna - Daja Upamekana, međutim u realizaciji tog transfera španski gigant će imati znatno teži posao jer će se Bajern teško odreći defanzivca kojeg je prošlog leta doveo iz Lajpciga za 41.500.000 evra.


tagovi

Real MadridBajern MinhenSerž GnabriDavid Alaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara