Real Madrid (©Reuters)
Real Madrid (©Reuters)

Real u Maroku bez Benzeme, Kurote i Militaa, ali - možda dođu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 12:01

Nisu otputovali ni Azar i Lukas Vaskez

Svetsko klupsko prvenstvo ne dolazi u baš povoljnom trenutku za Real Madrid. U pohod na svoj peti trofej ovog takmičenja Madriđani su otputovali u jeku šampionske trke sa Barselonom, za kojom zaostaju povećih osam bodova, a uoči okršaja s Liverpulom u osmini finala Lige šampiona.

Jasno je da koncentracija Ančelotijevih izabranika neće biti na najvišem nivou, a pritom atmosferu u timu remete i povrede. Pre svih Karima Benzeme, pa Tiba Kurte, Edera Militaa, Edena Azara i Lukasa Vaskeza. Njih četvorica nisu otputovali sa ekipom u Rabat, ali su Benzema, Kurtoa i Militao prijavljeni za takmičenje i mogli bi da zaigraju u subotnjem finalu,

Izabrane vesti

Karlo Ančeloti je na put poveo 22 igrača koji će konkurisati za tim protiv egipatskog velikana Al Ahlija, prvaka Afrike, u sutrašnjem polufinalu (20.00). U slučaju pozitivnog ishoda tog meča, Madriđani će u finalu igrati protiv brazilskog Flamenga ili saudijskog Al Hilala, koji se sastaju večeras takođe od 20 časova.

20.00: (1,50) Flamengo (4,30) Al Hilal (6,50)

Na spisku Realovih putnika za Rabat našli su se: golmani Lunjin, Lopez, Kanjizares, defanzivci Karvahal, Alaba, Valjeho, Naćo, Odriozola, Ridiger, Marvel, vezisti Kros, Modrić, Kamavinga, Valverde, Čuameni, Sebaljos, Martin, Aribas i napadači Asensio, Vinisijus, Rodrigo i Marijano.

Na konferenciji za medije u Maroku italijasnki stručnjak objasnio je odluku da pomenuta trojka lakše povređenih igrača bude licencirana.

"Oni su na spisku jer verujemo da mogu da se oporave do subote, ali su ostali u Madridu kako bi mogli da idu na terapije. Ako uđemo u finale i budu se dobro osećali, onda će nam se pridružiti u četvrtak", rekao je Ančeloti.

Istakao je Realov trener da mu je drago što gostuje u Maroku, gde njegov klub ima veliki broj navijača i govorio o značaju Svetskog klupskog prvenstva.

"Imamo priliku da učinimo srećnima naše brojne navijače, ali želimo i novi impuls za izazove koji nam predstoje do kraja ove sezone".



tagovi

fifa svetsko prvenstvo klubova

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara