Siril Desers (©Reuters)
Siril Desers (©Reuters)

Rendžers iščupao bod u Old Firmu, a večeras bi mogao da preuzme čelo

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 12:39

Škotski Premijeršip: Policajci protiv Dandija igraju za prvo mesto i preticanje Seltika (21.00)

Drama na Ostrvu u Premijer ligi i Čempionšipu, ali i u Škotskoj nikada zanimljivija borba za tron. Giganti iz Glazgova, Seltik i Rendžers, vode glavnu reč. Pre tri dana je odligran fantastičan Old Firm koji je završen 3:3. Zeleno-beli su na poluvremenu imali dva gola prednosti, vodili su do sudijske nadoknade 3:2, ali je slađi bod ostao na Ajbroksu.

Seltik je ostao lider, ali već večeras (21.00) na Dens parku, kapaciteta 11.775 measta, moglo bi da dođe do promene na čelu. Rendžers gostuje u Dandiju u odloženom meču 30. kola Premijeršipa. Ljuti rival ima bod više, a pobedom bi izbio na čelo pred poslednje kolo prvog dela sezone. Posle 33 kola u Škotskoj, na programu je još pet utakmica plej-ofa za titulu, pa će verovatno naredni Old Firm da reši pitanje šampiona.

Izabrane vesti

Utakmica pre dve nedelje je prekinuta zbog jake kiše koja je teren učinila nemogućim za igru. Prethodnih dana u ovom delu Škotske je opet bilo loše vreme, jaka kiša, pa je i večerašnji meč bio od znakom pitanja.

21.00: (10,5) Dandi (6,50) Rendžers (1,25)

Belgijanc na klupi Rendžersa Filip Klemon kaže da je bila čudna priprema za ovaj meč.

Čudna je stvar jer je ovo vrhunska liga i ne znam nigde u Evropi u poslednjih 20 godina da se ovo dogidlo, da ne znamo da li ćemo da igramo ili ne. Teško je u tim uslovima spremiti ekipu", rekao je Klemon.

Džejms Tavernije je dao gol i Setliku. Najefikasniji defanzivac u istoriji britansklog fudbala biće adut i u Dandiju, uz Nigerijca Sirila Desersa, nesuđenog pojačanja Crvene zvezde. Klemon i dalje ne može da računa na povređene Kortesa, Danila i Jilmaza. Za domaćina neće igrati Bek i Pineda.

I Dandiju je ovo meč veoma bitan jer želi da zadrži šesto mesto i igra plej-of. Pobeda bi mu obezbedila željenu poziciju, a u slučaju remija ili poraza, tek u poslednjem kolu bi se rešilo pitanje šestog putnika u borbu za titulu. Osim giganata iz Glazgova to su obezbedili Harts, Kilmarnok i Sent Miren.

Ovim timovi su dva puta odmerili snage u ovom šampionatu. Oba puta je slavio Rendžers. Na Ajbroksu je bilo 3:1, dok je na Dens parku čak 5:0 za vicešampiona Škotske.

ŠKOTSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 30. KOLA

Sreda

21.00: (10,5) Dandi (6,50) Rendžers (1,25)

**kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1ŠkotskaGlazgov RendžersDandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara